Masina care merge pe hidrogen nu mai este un vis si nici ceva atat de rar. In Olanda este o cu totul alta poveste. Masinile care merg pe hidrogen sunt numeroase ca si branduri, de la Mercedes la Mazda etc.

Practic, o astfel de masina poate produce apa si merge cu aer. Este viitorul in materie de masini. Se bazeaza pe reactia chimica intre oxigen si hidrogenul sub presiune, astfel incat curentul produs sa ajunga sa alimenteze motorul masinii in cauza.

Din aceeasi serie de automobile ce poate produce apa la propriu se numara si Forze VI. Acest ultim model a fost construit, surprinzator, de studenti din Olanda, din cadrul universitatii din Delf. Bolidul pe care l-au programat sa fie cel de viitor are sub capota 260 de cai putere. Cu toate acestea este foarte usor de condus. Avand in vedere ca produce apa pe teava de esapament este clar o solutie bune, 100% eco.

Aceasta masina are doua rezervoare de o cantitate de 3 kg de hidrogen, totul imbuteliat in 350 de bari presiune. Si tine minte ca prinde suta in 3 secunde si dispune de o putere maxima de 210 km/h. Cu asa masina zbori pur si simplu.

Masina a fost testata cu succes pe circuitul Nurburgring. Cei 50 de studenti care au participat la studiul si proiectul de acest gen s-au bucurat sa ajunga la performanta de a-si testa masina acolo unde se testeaza de obicei cele mai puternice masini din lume. Rezultatul testului este cel scontat pentru ca a facut 21 de km in 73 de viraje extraordinare totul in 11 minute. Un astfel de scor plaseaza masina cu pricina in lista masinilor surprinzator de bune.

Partea mai putin placuta este ca alimentarea de acest gen este una scumpa in contextul actual. Insa speranta ca acesta sa fie viitorul in materie de masini este destul de acuta.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *