Se spune adesea ca somnul de dupa masa este perioada de relaxare de care avem nevoie pentru a avea un ritm mai bun la munca. Altii spun ca tine de o scuza si nu de o nevoie din punct de vedere fizic. Iata insa ce spun specialistii cu privire la acest capitol.

Somnul de dupa masa – necesar si de ce

Daca inca nu ti-ai dat seama de beneficiile pe care le are somnul asupra starii de bine iata si care sunt efectele imediate dupa acest timp de pauza:

  • Nivelul de rabdare. De fapt cand suntem obositi nici nu mai avem rabdarea necesara de a face anumite lucruri. Insa dupa o mica pauza de somn se pare ca nivelul de rabdare este altul. Si parca esti si mai calm.
  • Atentia este si ea sporita. Se pare ca studiile demonstreaza o eficienta de cel putin 10 minute in gradul de atentie fata de cazurile celor care nu au parte de somn dupa masa. Este de ajuns ca in medie 30 de minute de somn sa se implineasca.
  • Esti mai creativ. Un alt studiu se pare ca demonstreaza o legatura din punct de vedere al somnului si al creativitatii. Asa ca mai ales pentru cei care au nevoie de un nivel creativ mai ridicat.
  • Somnul aduce si o stare de bine atat fizica cat si psihica. Din punct de vedere al sistemului imunitar somnul de dupa masa aduce un nivel mai bun al starii de sanatate. Asta pentru ca acolo unde intervine si epuizarea si o stare mai proasta ai mai multe sanse sa iti slabesti imunitatea si sa te imbolnavesti. Si cum un rau nu vine niciodata singur…
  • Somnul si nivelul de memorie. O minte odihnita este una perfecta cand vine vorba de nivelul de memorare.

Deci, se merita sa dormim si dupa masa?

De Parker

Un comentariu la „Somnul de dupa masa – scuza sau necesitate?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *