Cafeaua este ritualul de dimineata de care nu doresti sa scapi si sa sari. Insa specialistii spun ca pe timp de canicula se prea poate sa fie mai greu sa faci asta. Consumul de cafea iti poate arata si partea mai putin placuta asa ca ar fi mai bine sa ai in vedere cu adevarat daca ai nevoie de ea.

In principiu, se merge pe ideea ca o cafea te deshidrateaza si asta pentru ca iti accelereaza tot ritmul organismului. Asta duce la pierdere de apa, exact opusul la ce ti-ar trebui tie  pe timp de vara. Dincolo de asta sunt si alte motive de ingrijorare, precum:

  • Mai ales consumata la timpul nepotrivit iti cam fura din somn. Asta inseamna sa nu ai parte de minimul posibil al orelor de refacere, deci mai binete orientezi spre o alta bautura de energizare. Zilele de vara sunt mai scurte si ce poti sa faci se refera in special la partea de alimentatie care suplineste totul. Insa nu este de ajuns.
  • Afectiunile cardiace sunt si ele incluse in lista. In acest sens vei simti o crestere a ritmului cardiac insa numai pe moment, ca dupa sa iti dai seama ca scade brusc. Si astfel de fluctuatii sunt daunatoare. Pentru cei mai sensibili acest lucru poate duce la probleme complexe.
  • Cafeaua si ridurile. Ce legatura sa aiba? Cafeaua deshidrateaza si mai ales pe timp de vara, ceea ce duce la un nivel scazut de apa in organism, la piele mai putin elastica, la riduri incipiente insa care se adancesc pe masura ce se ignora aceste aspecte. Deci, o piele sanatoasa exlude, mai ales pe timp de vara, consumul de cafea.

Desi este greu sa te lasi de un astfel de obicei mai ales cand esti consumator impatimit, cafeaua ar cam trebui redefinita pe timp de vara. Cea cu gheata spre exemplu ar putea fi o optiune, insotita musai si de un pahar de apa.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *