docloud.ro

Completarea foilor de parcurs cu ajutorul Docloud

Obligativitatea de a elibera foile de parcurs decurge din legislatia in vigoare. Proprietarul de autovehicul sau remorca are indatorirea legala de a elibera foaia de parcurs ori un ordin de serviciu pentru vehiculele care se deplaseaza in cursa.

In ceea ce priveste exercitarea dreptului de a deduce taxe pentru cheltuielile legate de autoturisme, societatea are rolul de a intocmi foaia de parcurs care sa contina anumite date. Printre informatiile ce trebuie sa se regaseasca in continutul ei se numara: categoria de vehicul utilizat, scopul si destinatia deplasarii, kilometrii ce au fost parcursi, precum si norma proprie de consum pe kilometru parcurs.

Se poate apela la sisteme electronice in vederea completarii foii de parcurs?

In randul mai multor proprietari sau soferi de autovehicule este inpamantenita ideea ca un asemenea document sa sa gaseasca in format de hartie, fapt care nu este intru totul adevarat. Legea care reglementeaza aceasta obligatie nu prezinta in mod expres faptul ca documentul ar trebui eliberat intr-un asemenea format fizic, ci se insista strict asupra justificarii cheltuielilor resurselor si a identificarii masinii in mod unic.

In acest sens se poate utiliza un document electronic generat de o aplicatie specifica si care respecta conditiile si astfel societatea sau entitatea care urmareste costurile se va ocupa de tot ceea ce presupune completare foi de parcurs.

Docloud, solutia perfecta pentru intocmirea foilor de parcurs

La data de 1.12.2018, doi ingineri, antreprenori cu experienta (Madalin Ioan si Radu Costel), care isi desfasoara activitatea in cadrul firmei Docloud Digitalbiz SRL, au lansat o aplicatie in vederea facilitarii completarii foilor de parcurs. Docloud este considerata ca fiind una din cele mai simple aplicatii business in cloud.

Folosirea foilor de parcurs generate cu ajutorul aplicatiei Docloud responsabilizeaza soferii din cadrul companiei in care lucreaza sa asigure si sa respecte legislatia. In situatia in care ar putea surveni vreo situatie mai putin placuta, documentele acestea vor putea constitui un instrument esential pentru protejarea intereselor unei societati.

Atat monitorizarea activitatii desfasurate de sofer, calculul consumurilor de carburant, precum si generarea de alerte pentru anumite obligatii – ITP, RCA, etc. – fac parte din principalele misiuni ale aplicatiei mentionate.

Aceasta aplicatie isi dovedeste utilitatea si importanta si in ceea priveste stabilirea rutelor ce urmeaza a fi parcurse. Aceasta se poate face prin selectarea punctelor de plecare si de sosire pe google maps. In acest fel, se simplifica substantial introducerea adreselor legate de sosire sau plecare si calcularea precisa si corecta a numarului de km pentru respectiva ruta.

Caracterul inovativ si eficient al docloud este definit si de confortul pe care i-l ofera utilizatorului legat de maniera in care pot fi introduse aceste date. Nu este obligatorie introducerea unei adrese scrise intr-o forma exacta si completa pentru ca locatiile vor fi identificate oricum. Se poate introduce o adresa aproximativa.

 

Docloud devine un instrument extrem de eficient si util in gestionarea corespunzatoare in fiecare luna a foilor de parcurs. Modulele aplicatiei software se adreseaza, in primul rand, domeniilor Auto, celor de Sanatate si Securitate in Munca, precum si serviciilor de infiintare de firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.