Este total nepoliticos sa umbli in telefonul cuiva, sa ii verifici mesajele si fotografiile disponibile. Sa stii despre una sau alta din viata privata a cuiva este parca o incantare. Insa la randul tau, nu ti-ar face placere sa ti se intample asta. Asa ca ia-ti toate masurile de siguranta.
Cum sa iti protejezi telefonul
Exista, mai ales in forma actuala, mdoerna, tot felul de metode care sa ii tina pe nepoftiti la distanta de posibilitatea de a „cotrobai” in diverse fisiere. Poate fi vorba de o parola, un minim posibil pe care sa il faci. Fie ca este una numerica sau una din semne, alege o parola care nu permita in primul rand nici sa se deschida meniul telefonului.
In al doilea rand, poate ca ar fi bine sa ai si un backup al informatiilor din telefon. Acest lucru te ajuta sa iti asiguri informatiile. Si daca tot vei face asta tine cont de asemenea de o triere din cand in cand, avand in vedere ca nu este indicat sa pastrezi pentru mult timp informatiile de valoare intr-un telefon.
Nu te baza pe telefon. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa fii dependent de un anume gadget de acest gen. Pentru ca daca ilv ei pierde sau ti se fura te vei simti ca si pierdut in spatiu. Nu trebuie sa fii sigur pe tine numai cu ajutorul telefonului, avand stocat in acesta informatii despre PIN sau adrese si asa mai departe.
Un alt aspect comun din acest punct de vedere tine de faptul ca obisnuim sa folosim aceeasi parola pentru toate conturile, inclusiv pentru telefon. Prefera sa iti pui mintea la controbutie si sa cauti o parola mai greu de ghicit. Desi in viitor se crede ca scanarea degetului va fi forma de securitate adoptata, pana atunci mai avem de asteptat.