www.megaspore.ro

Sunt mulți factori care acționează asupra unei bune funcționări a intestinelor. Odată cu înaintarea în vârstă, mișcările intestinale se răresc, motiv pentru care le poți ajuta prin exercițiul fizic și o dietă alimentară sănătoasă. O plimbare până la toaletă și înapoi mai puțin de 3 ori pe săptămână nu este normală. Alte caracteristici sunt disconfortul la momentul folosii toaletei și balonarea, uneori însoțită de dureri în zona stomacului.

Există modalități atât naturale, cât și cu ajutorul medicamentelor, prin care poți ajuta la ameliorarea constipației sau chiar la înlăturarea ei din viața ta pe o durată lungă de timp. Poți face asta din confortul casei tale în modurile notate mai jos – care sunt și recomandate de specialiști.

  • Moduri naturale

În general, când ești în căutare de constipatie remedii, trebuie să oferi timp vindecării. Nu se va întâmpla instant indiferent de ce produse consumi. E recomandat să mănânci alimente ce conțin multe fibre, în special solubile și nefermentabile. Specialiștii consideră că o creștere a consumului de fibre va crește mărimea și consistența mișcărilor intestinale. Trebuie să ai însă grijă când alegi fibrele pe care urmează să le digeri. E important să vorbești cu un doctor specializat în acest domeniu și să ții cont de recomandarea lui.

O cauză a constipației poate fi consumul de produse lactate. Odată cu înaintarea în vârstă, sistemul nostru digestiv nu mai pot digera lactoza, motiv pentru care apar balonări sau constipații. Încearcă să elimini pentru măcar o săptămână produsele lactate din dieta ta. Vezi dacă există vreo diferență. În cazul în care nu mai ai probleme, înseamnă că prezinți intoleranță la lactoză – lucru destul de des întâlnit.

Fă exerciții fizice. Părerile sunt variate privind efectul sportului asupra constipației. Însă, studiile recente au arătat că efortul fizic a redus semnificativ simptomele pe care le aveau unele persoane. Acest fapt se datorează creșterii activității, ceea ce duce la stimularea metabolismului. Dacă nu faci deja acest lucru, poți încerca. Dar la început, fii sigur că organismul tău face față unui efort fizic ridicat. Întreabă-ți doctorul și află ce părere are el.

  • Laxative și medicamente

În ziua de astăzi, există o varietate de laxative în comerț. Este important să îl găsești pe cel care funcționează pentru tine. Poți încerca și stimulanți. Aceștia sunt folosiți doar pe perioade de scurtă durată, deoarece folosirea lor abuzivă poate duce la alte probleme de sănătate. Un astfel de tratament ajută intestinele să se contracte. Laxativele de volum sunt pe bază de alimente fibroase – tărâțe de grâu. Aceastea sunt recomandate ca soluție pentru combaterea constipației.

De altfel, există unele medicamente care ajută la introducerea apei în intestine. În acest fel se mărește viteza procesului de defecație.

Dacă remediile naturale nu ajută deloc să înlăture disconfortul pe care îl simți, înseamnă că trebuie să faci un control la un doctor specialist. Acesta îți poate prescrie cel mai potrivit remediu în funcție de cauza constipației tale. Dacă ești în căutarea unor suplimente care să te ajute, poți accesa siteul www.megaspore.ro și să vezi cu ce te poate ajuta.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *