Exista lucruri pe care nu le stim, insa daca le citim ni se vor parea amuzante din mai multe punct de vedere. Bineinteles, vom zice ca putem sa traim si fara sa stim anumite lucruri, insa nu ne costa nimic sa mai cunoastem cate ceva din minunatiile din lume. Majoritatea oamenilor nu cunosc anumite lucruri despre lumea care ii inconjoara. Exista subiecte abordate din mai multe sfere de interes, de la date din domeniul geografic la date din zoologie, politic sau militar.

Lucruri pe care nu le stiai din lumea animalelor

Cu siguranta nu stiai ca furnicile nu dorm niciodata, dar, asemenea oamenilor, furnicile se intind de dimineata pentru a se dezmorti. Cotofanele si cimpanzeii sunt singurele animale care reusesc sa isi recunoasca imaginea reflectata de o oglinda. De asemenea, oamenii de stiinta spun ca pentru fiecare om de pe Pamant, exista aproximativ 200 de milioane de specii de insecte. Singurele care reusesc sa ne depaseasca la acest raport sunt termitele, cu un raport de 10 la 1. De asemenea, se pare ca bufnitele sunt singurele animale care reusesc sa distinga culoarea albastra.

Si in geografie exista lucruri interesante pe care probabil ca nu le stiai

Aproape 90% din populatia toatala a lumii traieste in Emisfera Nordica, iar in ciuda aparentelor, doua treimi din continentul african se intinde in aceasta emisfera. Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani.

Se estimeaza ca in lume exista circa 1 miliard de vite. 200 de milioane dintre ele traiesc numai in India, acolo unde sunt considerate animale sfinte.

Balena albastra este animalul care produce cele mai puternice sunete -pana la 188 de decibeli. Un astfel de sunet poate fi receptat prin apa la o distanta de pana la 850 de kilometri.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *