Modul in care intretii si folosesti laptopul este si raspunsul la care este media de viata a acestui gadget. Pentru ca are nevoie de grija desi suna ciudat ai putea sa iti afectezi calitatea chiar si in cele mai banale si simpliste moduri de folosire.
Toata lumea o face si prea putini sunt cei care isi dau seama ca „viata” laptopului depinde de tine. Iata care sunt cele mai frecvente greseli din acest punct de vedere:
- Il ridici tinand mana pe ecran. Deschis asa cum il ai langa tine il muti de colo colo insa nu stii ca asta poate afecta rezistenta acelor mici balamale care il sustin si il plus tine si de calitatea imaginii laptopului.
- Nu se folosesc protectii de antivirusi. Mai ales pentru ca se acceseaza zilnic de tot felul de site-uri nici nu stii ce virus ai putea lua. Astfel ca poti pierde si date din laptop insa si viteza laptopului poate sa scada. Adio experienta placuta cu munca pe laptop.
- Alimentezi laptopul de la o sursa usor nesigura. O priza care face flama sau scoate sunete din interior este cu siguranta una cu probleme sau poate fi de vina instalatia electrica insa in orice caz tine de nevoia de a lua in considerare ca iti vei strica acumulatorul laptopului.
- Mananca tot felul de produse, consuma si bauturi in fata laptopului. Se poate clar ca tastatura sa fie plina de firmituri si in timp chiar sa afecteze buna functionare a tastelor. Si daca se mai si avanta sa desfaca singuri laptopul fara sa cunoasca mare lucru e ca si cand mergi pe intuneric cu ochii inchisi.
- Folosirea laptopului pe suprafete moi insa cel mai adesea in pat. Asta cauzeaza o supraincalzire a acestuia. Mai rau este ca daca se acopera si acele fante de aerisire exista deja un risc si mai mare de a arde diverse componente din interiorul acestuia.