Daca pana acum ai simtit ca sunt modalitati prin care efectiv pierzi timp si nu faci nimic constructiv afla acum ca privitul la televizor este departe de a fi acel moment de relaxare pentru tine. Studiile arata ca desigur acest obicei face parte din lista de activitati sedentare si poate afecta starea de sanatate pana la a reduce ani din viata.

Timp de peste 8 ani studiile au luat in considerare toate obiceiurile celor care au avut in cele din urma parte de  o moarte prematura. Asa se face ca in ceea ce priveste privitul la televizor exista sanse duble de a scurta viata la propriu. Desi studiile inca nu s-au concretizat trebuie sa se tina cont de faptul ca exista o oarecare legatura.

Pentru ca viata sedentara este o caracteristica a vietii moderne trebuie sa existe o modalitate prin care sa se combata ceea ce ar putea afecta viata atat de mult. Spre exemplu viata sedentara la serviciu cand statul pe scaun inseamna 8 ore de munca pe zi, zi de zi, pe termen lung este ceea ce afecteaza starea de sanatate. Ajungi sa ai stari de somnolenta, sa nu ai energie si mai mult decat atat sa te simti ca si cand ai muncit enorm. Asta pentru ca din punct de vedere medical circulatia este mai lenta, oxigenarea nu este una corecta si ca un lant vicios ajungi sa fii lipsit de energie si fara prea mare putere de concentrare.

Aceleasi lucruri se intampla si cand vine vorba de privitul la televizor. Si mai grav este ca specialistii in domeniu spun ca 3 ore de privit la televizor, ceea ce este un caz comun pentru toata lumea, ajunge sa ne dubleze sansele de a avea parte de o moarte prematura. In orice caz asta ar trebui sa compenseze cu efortul fizic depus, de cel putin 75 de minute in fiecare zi.

De Parker

Un comentariu la „Televizorul scade ani din viata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *