Excesele se spune ca nu fac bine insa cand vine vorba de cele mai din cele mai obiecte de decor sau uz personal lucrurile se schimba. Istoria celui mai scump ceas din lumea ar flata pe orice colectionar. Se numeste „Supercomplication Henry Graves” si se doreste a fi vandut. Valoarea sa a fost estimata la nu mai putin de 12 milioane de euro.
Surprinzator este faptul ca desi nu a fost creat in lumea moderna are functii complicate. Si ramane in topul celor mai complexe device-uri. Timp de 56 de ani nu a fost surclasat in topul ceasurilor cu un asa grad mare de complexitate a modului de functionare. Ce are asa special acest ceas?
Are nu mai putin de 24 de functii printre care se aminteste de ora in functie de rasaritul si apusul soarelui pentru New York, un calendar infinit si o calitate precisa ce numai elvetienii o pot oferi. Cuprinde si datele cu privire la fazele lunii, asta dincolo de clasica varianta a unui ceas practic. Realizat de marele brand Patek Philippe in 1933 ceasul este fara doar si poate unul rezistent si de colectie.
Si istoria din spatele acestui ceas dovedeste ca a necesitat munca titanica pentru a realiza ceva memorabil. Asa cum se mentioneaza in „biografia” ceasului au fost nevoie de 3 ani numai pentru cercetare si 5 ani pentru a se asambla. Ori fiecare clipa a contat si a meritat daca ne gandim cum a ajuns sa fie apreciat acest ceas.
Supranumit si „Graal-ul ” ceasurilor supercomplicatul Henry Graves poarta numele dupa primul sau detinator, bancherul cu acelasi nume care si-a dorit o astfel de bijuterie pentru propria sa placere. Acest ceas a fost in 1999 vandut pentru 11 milioane de dolari si a ramas inca de atunci cel mai scump ceas din lume deci se intelege ca recordul nu se doreste a fi pierdut. Ramane de vazut ce doritori si ce sume se vor licita pentru bijuteria aceasta.