Nu pentru ca nu si-ar dori, nu pentru ca nu si-ar dori caci la un moment dat discutiile intense si mai cu seama certurile parca le dau un imbold de a se stradui mai mult, insa barbatii nu pot distinge culorile asa cum fac femeile. Orice ar face se pare ca nu isi pot largi paleta de culori. Apreciaza si ei frumosul insa intr-o limita si nu degeaba se credea ca munca de designer apartine cel mai bine femeilor.

Care sa fie explicatia? Specialistii sustin ca de vina ar fi o gena ce se gaseste in cromozomul X si prin urmare numai femeile au doua gene de asa natura incat sa le permita sa aiba posibilitatea de a recunoaste cu mult mai multe culori. Si la aceasta situatie se adauga si faptul ca unele femei au parte de o mutatie in acest sens, mutatii ce tot mai des se intampla si fac ca in 40% dintre cazuri sa existe o si mai mare arie de recunostere a culorilor.

Dar explicatia se leaga se pare de ceea ce femeile obisnuiau sa faca si tine de vremurile stravechi. Cand barbatii erau ocupati cu procurarea mancarii, de vanatoare femeile erau responsabile de culesul fructelor. Si pentru ca trebuiau sa fie agile si sa recunoasca care sunt cele posibil otravitoare recunoasterea culorilor era fara doar si poate o cerinta absoluta pentru acest caz.

Se pare ca fara voia lor barbatii sunt limitati. Sunt cei care nu pot distinge mai multe nuante derivate de la o culoare de baza si nici cei care pot purta discutii cu si despre acestea. Admira ceea ce femeile poarta insa cert este ca nu vor putea fi de acord cu femeile despre cine stie ce nuanta. Nu e vina lor, sunt pur si simplu de la natura, incapabili sa vada mai departe de regulile simplismului!

 

De Parker

Un comentariu la „Barbatii nu pot distinge culorile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *