botezz.ro

Ati fost alesi sa botezati un baietel si emotiile sunt pana la ceruri. Este si normal, insa nu uitati ca febra pregatirilor va poate face sa va simtiti coplesiti si poate depasiti. Dincolo de tinutele pe care le afisati si de statutul in sine, trebuie sa va preocupati de alegerea unui trusou potrivit.

Trusoul este definit astfel dupa multitudinea de articole necesare pentru nou nascut. In general se refera la articole vestimentare, lenjerie si alte accesorii. Raportat la tipul de eveniment trusoul va include:

  • O panza de mir si o fasa – conform traditiei si dogmelor crestine se considera ca panza de mir aminteste de insusi Hristos, cel care a fost botezat purtand numai o panza pe el si depus in mormant invelit numai intr-o panza de asemenea. Fasa are rol practic, de a fi folosita la infasat si legat copilul, desi in zilele noastre nu se mai practica acest stil.
  • Un prosop – necesar dupa botezul in sine.
  • O paturica – copilul este tinut fara haine pana la miruire, deci o paturica este utila.
  • Body, pampers, caciula si ciorapi, precum si hainele cu care cel mic va fi imbracat ulterior.
  • O sticla de mir – se obisnuieste ca mirul folosit de preot la aceasta sluba sa fie folosit pe mai tarziu si de parinti, acasa, pentru miruirea celui mic.
  • Dupa caz, cutie pentru prima suvita, prosop pentru preot, dascal, moasa. Tine de traditii, prosopul insemnand nevoia de curatire din toate punctele de vedere, inainte de botezul ce este o taina bisericeasca, un eveniment important si emotionant deopotriva.
  • Lumanare – aceasta este indispensabila evenimentului, este aprinsa de preot si mentinuta astfel pe toata durata evenimentului, de catre nasi.

Toate acestea sunt alese de nasi. Din motive practice, acestia se vor ghida pentru marimi dupa copil, alegand in consecinta. Din perspectiva materialelor este de preferat sa se tina cont de sezon in primul rand si de calitate – materiale groase si pufoase pentru un botez ce are loc iarna, paturici si lucruri subtiri si fluide pentru sezonul cald. Bumbacul este preferat, alegerea numarul unu mai ales pentru lucrurile de corp – body, caciulita, etc. Pentru scutece este de preferat sa se tina cont de alegerea parintilor.

Tinuta in sine este un manifest de bun gust. Sunt preferate tinutele de tip elegant, realizate din materiale pe masura – broderii, dantele, catifea, etc. Daca este vorba de trusouri baieti atunci sunt incluse seturile de tip costum – papion, camasa, pantalon la dunga si sacou, poate chiar si vesta. Se pot alege si seturile vintage, de print, de rege, cele moderne de ce nu, smoking sau variante mai casual.

De regula, nasii aleg trusoul de baietel in functie de stilul ce ii caracterizeaza. Daca evenimentul are o tematica, cu atat mai mult se tine cont ca un astfel de trusou sa fie personalizat si sa corespunda cu o temtica – se alege imprimarea numelui celui mic, data evenimentului, se aleg detalii decorative, jucarii de plus ce insotesc lumanarea. Astfel de optiuni se regasesc spre exemplu in cadrul magazinului specializat botezZ.ro. Avantajul este de a putea alege un astfel de trusou dupa bunul plac, atat din punct de vedere al elementelor ce compun trusoul, cat si din punct de vedere al designului sau al materialelor folosite. Pana la urma fiecare alege dupa cum ii place si dupa bugetul avut in vedere.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *