Daca cei sapte ani de-acasa cum spune clasica exprimare este dovada clara a unei bune cresteri atunci in orice cadru te vei gasi vei sti cum sa gestionezi situatia. Mai ales cand vine vorba de un cadru formal, de serviciu, la birou sunt situatii pe care nu trebuie sa creezi. Stii cum se spune, orice se poate folosi impotriva ta.
Din topul de lucruri pe care sa nu le spui la birou se numara:
- Nu pot. Asta de fapt in ochii sefilor va insemna de fapt ca nu iti doresti, ca nu esti interesat sa ai grija de ceea ce este in lista de sarcini. Mereu este loc de mai bine si solutii trebuie sa existe.
- Nu am timp. Nimeni nu are timp daca e sa o gandesti astfel. Din nou trebuie sa existe o solutie.
- Nu este treaba mea. Vei simti pe propria piele ca trebuie sa fii omul bun la toate.
- Nici voi incerca nu merge. Ordinele se executa nu se discuta astfel ca seful nu se asteapta de la tine sa incerci ci sa faci.
- Urasc locul de munca. De fapt acestea sunt frustrari pana la urma. Si daca e sa gandesti psihologic cand arati cu degetul alte 3 sunt indreptate spre tine. Nu te obliga nimeni sa stai intr-un loc in care nu te simti bine insa nici nu poti spune ca ceea ce traiesti la un moment dat nu este ceea ce iti doresti. Nu urasti locul de munca pentru de aici iti vin resursele financiare.
- Este o prostie ce voi spune insa…mai bine nu spui daca stii ca este o prostie. Nu se merge cu presupusul ci se doreste actiune si fermitate.
Si sa raspunzi cu „daca tu crezi asa…” este tot o forma de jignire. Pentru ca asta inseamna sa pui la indoiala ce spune un coleg sau chiar seful tau.