Principalele modificari in blogosfera romaneasca care au loc de la un an la altul sunt acelea ca se dubleaza numarul blogurilor. Cum cele doua blogosfere: cea veche si cea noua, au crescut semnificativ, platformele de blogging straine sunt folosite pe scara larga, ceea ce demonstreaza inca odata esecul paltformelor locale, ca sa zic asa, in a atrage utilizatori, ca pana la urma asta e si ideea.
Este foarte adevarat faptul ca blogurile jurnalistice au prins avant destul de puternic, sustinute partial si de grupurile media, insa blogurile personale conduc detasat intr-un top al categoriilor. Blogurile reprezinta o alternativa doar pe un anumit gen de informatii si definesc un nou mix editorial. Politica si socialul nu lipsesc de pe multe bloguri, insa sportul si masinile nu ii intereseaza pe bloggeri. Exista un interes aparte pentru subiecte de timp liber, media si tehnologie. Divertismentul e si el puternic reprezentat. Nu vad, in schimb, vedete de tabloid pe bloguri. Blogurile au rol complementar pentru mass-media si pot fi un barometru excelent privind masurarea interesului pentru informatii ale unei tinte care e din ce in ce mai neinteresata de presa clasica. Este insa posibil ca, in viitor, pe diferite nise neexploatate sau slab reprezentate in media, sa apara bloguri puternice. Acum multe site-uri se tem de bloguri.
Publicitatea pe bloguri e la inceput. Astazi nu mai sunt reguli in privinta publicitatii pe bloguri. Anumiti advertiseri nu vor intra pe bloguri controversate, preferandu-le pe cele cu nume in spate sau specializate. E insa important publicul caruia i te adresezi si nisa pe care activezi.