bloggeri

Blogul este un spatiu personalizat, creeat de un individ pentru nevoi personale sau profesionale, citit de catre alte persoane. Multi incep sa scrie pe un blog pentru a-si exprima punctul de vedere, parerile personale; altii incep bloguri pentru a face bani, pentru a promova servicii si produse ale business-ului pe care l-au inceput. Oricare ar fi scopul, exista cateva reguli de urmat pentru fiecare incepator in domeniul bloggingului.

In primul rand trebuie sa ai un scop. Multi esueaza in efortul de a creea un blog de succes, pentru simplul motiv ca nu au un obiectiv foarte bine stabilit. Indiferent ca alegi sa iti exprimi un punct de vedere, sa promovezi ceva sau sa scrii generalitati si informatii de ultima ora, blogul pe care il incepi trebuie sa aiba un scop.

Un al doilea aspect de avut in vedere este targetarea publicului. Scopul pentru care scrii blogul va decide si segmentul de cititori catre care trebuie sa te orientezi. Acest lucru va influenta si designul pe care treubie sa il oferi blogului.

Consistenta reprezinta numarul 3 pe lista regulilor de urmat in blogging. Poate parea dificil sa vii tot timpul cu noutati despre acelasi domeniu, insa cu siguranta e de evitat sa schimbi radical imaginea blogului prin modificarea stilului de scriere sau a tipurilor de subiecte tratate.

Daca ceea ce iti doresti este sa ai un numar cat mai mare de cititori, actualizeaza constant continutul. Va trebui sa postezi articole dupa ritmul dupa care ti-ai obisnuit cititorii, fie ca e vorba de un singur articol pe saptamana sau de articole publicate zilnic.

Promoveaza-ti blogul – aceasta este regula numarul 5. Ca blogger incepator poate ca nu ai un buget alocat special pentru asta, insa poti opta pentru social media – distribuind blogul si postarile sale in retele de socializare vei mari impactul asupra cititorilor si ii vei atrage intr-un numar mai mare. Tinand cont de aceste recomandari, va mai trebui sa ai si rabdare; ca oricare alt inceput, blogging-ul poate fi frustrant pentru ca rezultatele si numarul de cititori dorit nu apar imediat. Cu rabdare, consistenta si perseverenta se poate insa reusi chiar si in acest domeniu.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *