Istoria ne dezvaluie ca din necunostinta de cauza unele lucruri au fost total incriminate. In era straveche se ajunsese la interzicerea unor lucruri doar pentru ca se credea ca erau responsabile de anumite circumstante neplacute. Nu era de condamnat la acea vreme insa motivele acelea, in prezent, sunt hilare.

Povestea cartofului

Interzisi deja in Franta pentru ca se considera ca erau responsabili de anumite boli, cartoful a devenit si in Anglia un paria. Asta pentru ca in cadrul unei petreceri, un fel de mancare servit a fost realizat din cartofi. Invitatii au fost intoxicati, cartfoul interzis chiar de insusi regina insa prea putini au stiut ca de vina au fost bucatarii, care au preparat mancarea din cartofi cu tot cu coaja si frunze, cu tulpina cu tot.

Povestea cafenelelor

Prin anul 1600 Carol la acea vreme conducator in Anglia incerca sa interzica cafenelele. Se considera ca acestea sunt locuri de barfa insa deranjul mai mare il reprezenta faptul ca multi isi dadeau cu parerea despre partea politica si dezbateau, contestau si barfeau guvernul de la acea vreme. Nu numai ca se eradica un soi de afacere insa exista si interzicerea unei activitati de timp liber pentru multi. Ce a salvat cafenelele de la legea interzicerii lor a tinut de placerea mai multor ministri de a-si petrece si ei timpul liber in astfel de locuri.

Povestea covoarelor

Anul 1800, aceeasi Anglia sau poate ca alta, avand in vedere regulile stupide. Din motive de igiena si bun simt s-a considerat necesar ca politia sa instiinteze populatia cu privire la interzicerea scuturatului de covoare in public. Nu aveai acest drept si exista doar o mica exceptie: cea legata de covorul din fata usii, a casei, ce se putea scutura in strada pana la orele 8 dimineata.

De asemenea, acelasi set de reguli interzicea ca orice altceva in afara de nisip sau zapada sa se arunce in strada. Locuitorii nu aveau voie sa se joace cu un zmeu spre exemplu pe vreme ploioasa. Si mai ciudat este ca le era interzis focul unui cos, in public. Desigur, se putea a fi doar un accident insa nu conta asta in fata legii, ci doar ceea ce concret se intampla.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *