Slanic Moldova

Cand eram eu copil si eram la scoala, singurele excursii pe care le organiza scoala erau cele catre Slanic Moldova. Cea mai mare atractie de pe aici o reprezenta cu siguranta, salina de la Targu Ocna.
Eram prin clasa a IV-a cand invatatoarea ne obliga sa bem ape de alea care de care mai sarate pentru ca ar fi benefice pentru corp. Noi eram niste prunci de circa 9-10 ani care nu aveam nicio boala si nicio suferinta, dar de rusine, ne indopam pana vomitam cu respectivele „leacuri”.
Slanic Moldova
De atunci si pana acum am mai fost de circa 2 ori la Slanic Moldova, iar de cele mai multe ori, doar in trecere. Din fericire nu am ajuns inca la varsta la care sa am probleme cu reumatismul sau alte diverse boli ce pot fi tratate prin bai si ape miraculoase.

Slanic Moldova se afla in judetul Bacau. Deci plecand din Bacau se ia ruta: Bacau – Onesti – Targu Ocna – Slanic Moldova, venind dinspre partea sudica a tarii, se ia drumul Bucuresti – Adjud – Onesti – Targu Ocna – Slanic Moldova.

Revenind la subiect, Slanic Moldova este cea mai vizitata statiune a anului 2011. Va vine sa credeti sau nu, dar Perla Moldovei care altadata era cu mult mai minunata decat in zilele noastre a primit cei mai multi turisti in anul 2011. De asemenea, anul acesta se situeaza din nou la inaltime.

Atractiile turistice din Slanic Moldova sunt aceleasi: Izvoarele Minerale, Cheile si cascada Slanicului, Salina de la Targu Ocna, Parcul si respectiv traseele montane.
Izvoarele minerale Slanic MoldovaSalina Targu Ocna

In apropiere de Slanic se afla si lacul Valea Uzului, zona pe care cu siguranta o sa o vizitez in viitorul apropiat pentru o partida de pescuit la pastrav. Cazarea in zona lacului incepe de la 50 de lei pe noapte, in timp ce in zona Slanic Moldova cazarea este 100 lei / noapte (+/- 30 lei).
Valea Uzuluicazare Valea Uzului

De Parker

2 comentarii la „Slanic Moldova, cea mai vizitata statiune din Moldova”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *