GooglePe site-ul CNN apare un articol prin care un tip pe nume James Whittaker care sustine ca timpul ce l-a petrecut la Google a fost groaznic. Acum se afla la Microsoft si are impresia ca a gasit cainii cu colaci in coada si arunca cu mizerie in Google.

In primul rand, la Google orice angajat e inginer, fie ca e maturator, fie ca e mare programator. Asta e deviza lor pentru a da incredere angajatilor. Deci acest James Whittaker e inginer si sustine ca s-a ocupat de dezvoltarea Google+.

1. Google+ este facut de aproximativ 300 de programatori ce au mancat programare dimineata, la pranz si seara in tot acest timp, tot Google+ nu a venit din creativitatea inginerilor de la Google asa cum sustine acest James, ci din dorinta de a stapani Social Media.

2. Majoritatea creatiilor si ideilor de la Google nu au venit de la ingierii de acolo, ci de la feedbackuri. Cat de inteligent ai fi nu, te poti pune cu o multime de oameni creativi si mai putini creativi cand creezi ceva nou. Tu poate detii conceptul, insa tot feedbackul te va ajuta sa dezvolti ceea ce ai inceput.

3. Google inca ofera conditii de nota 10+ pentru a dezvolta creativitatea antajatilor. Psihologi, terapeuti, arhitecti, sunt angajati la Google pentru a aduce armonie in sufletul inginerilor ce se ocupa de creatii, concepte, programare, etc. Programarea este o latura care cere multa concetrare si relaxare in acelasi timp. Nu pot crea un script dinamic cum e Google+ in dormitorul familiei si nici de unul singur.

4. Conditiile Microsoft sunt cu 5 stele mai josnice decat cele de la Google. In timp ce pe internet tot apar poze cu sediile Google si cu spatiile unde se lucreaza, prin cabine ce iti inspira incredere si relaxare, la Microsoft se lucreaza in aceleasi birouri vechi si anoste care au o placa de pal intre angajati pentru o oarecare intimitate. Galagia de acolo e infernala de la atatea ventilatoare si servere care fac un vuiet stresant. Microsoft plateste cu 105$ pe zi un programator de rand, in timp ce Google pe langa faptul ca ii ofera toate conditiile, ii ofera si contract de 1000 – 1500E pe saptamana.

Presa din Romania au considerat ca merita un articol ca acesta sa stavileasca pe prima pagina, l-au preluat fara a sti cum sa-l optimizeze pentru cititor. Titlul suna extraordinar de urat:”Decizia care a ruinat Google”. Ziaristul de rand nu are de unde sti ce se petrece la Google in Mountain View sau Dublin, ci doar ce se petrece in studiorile presei romanesti unde nici aer conditionat nu are vara.

De Parker

Un comentariu la „Cum vor companiile sa pice Google-ul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *