economie state

De la sfarsitul Razboiului Rece, lumea a facut cunostinta cu mai multe piete. Ca si rezultat, economia statelor a devenit interdependenta, pana in punctul in care este aproape imposibil sa se supravietuiasca daca exista conflicte de interior. De asemenea, aceasta crestere interdependenta a venit si cu o reducere semnificativa a conflictelor internationale. Cresterea acestor economii nu este un fenomen extrem de  nou. Acelasi proces ciclic-care promoveaza state ca India in prosperitate- este acelasi care a ridicat si Europa, cu ajutorul comertului in Orient, si care a stabilit ca America sa ajunga o superputere pana la mijlocul secolului XX.

Astfel, economistii au creat o lista a celor mai puternice state din punct de vedere financiar pana in anul 2030, clasificandu-le in functie de PIB, numai ca astfel de preziceri raman preziceri. Exista posibilitatea ca planul acestora sa se schimbe in numai doua decenii, din cauza unor dezastre naturale, razboaie neasteptate si probleme de ordin economic.

State care se vor dezvolta economic pana in 2030

China- se asteapta ca acest stat sa depaseasca lejer economia Statelor Unite in urmatoarele decenii, reusind sa ajung in top. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, China a implementat comunismul, centralizand economia, care este bazata pe modelul Sovietic. China a continuat sa construiasca relatii puternice de comert cu statele din jurul lumii, insa cel mai tare cu Canada. Astfel, economistii din intreaga lumea preconizeaza ca China va deveni noua putere economica mondiala, pana in 2030.

Statele unite- Economia Americii s-a bucurat de pozitiile de top pentru mai multi ani, apogeul fiind inregistrat la mijlocul secolului XX. Dupa ce cel de-al Doilea Razboi Mondial a lasat Europa, in special Marea Britanie, Germania si Franta, in ruine, America a reusit sa devina prima putere economica. Cu toate acestea, in ultimii ani au existat unele schimbari, datorate Zonei Euro, Chinei, Indiei si a altor organizatii economice din America de Sud, Asia si Africa.

India- In prezent, India detine cea de-a treia cea mai importanta pozitie economica din Asia, insa numarul mare de populatie si legatura puternica cu natiunile occidentale sugereaza ca acest stat se afla intr-o pozitie excelenta de a profita de avantaje pentru a se dezvolte din punct de vedere economic. Cu toate ca economia Indiei a incetinit in ultima perioada, acest lucru s-a datorat deciziilor politice.

 

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *