Pe 2 mai romanii ii sarbatoresc pe cei mai tineri dintre ei. Nu stim cum e la alte popoare, dar in Romania se sarbatoreste de doua ori pe an Ziua Tineretului. Inca din anul 2000 Ziua Internationala se sarbatoreste pe 12 august, in plina vara, iar de sase ani, tinerii romani au parte si de Ziua lor Nationala, celebrata pe 2 mai.

Cel mai bine se simte cum este sarbatorita aceasta zi, pe litoral, mai ales ca de 1 mai sunt foarte multi tineri printre cei care prefera sa sarbatoreasca ziua muncii pe litoral. Asadar, concerte, valuri, nisip, corturi, bere si petrecere. Cu acestea se indeletnicesc tinerii nostri de ziua lor. De asemenea, ziua se organizeaza diverse competitii sportive si de dans, multe intreceri, jocuri, relaxare, participare la diferite evenimente, unele televizate.

Nici in orasele din tara tinerii nu sunt neglijati in aceasta zi, si aici organizandu-se diverse competitii, spectacole, teatru de strada si intreceri. In cele mai mari orase se permit intrari libere la muzeu, la gradini botanice, ori zoologice. Se organizeaza expozitii de pictura, sculptura sau fotografie, apar tarabe la diverse targuri, fie handmade, fie de carte.

Totodata, prin piete, pe fundalul vreunei trupe nu foarte cunoscute, care isi incearca norocul in a se remarca, se intind mese si banci unde oamenii pot sa se aseze la un mic si-o bere. De cela mai multe ori, seara, tinerii sunt rasplatiti cu un foc de artificii, cam ca in cadrul oricarui eveniment spectaculos de la noi.

In aceasta zi, organizatiile studentesti si, in special, cele de tineret, ies la iveala si incep sa se implice in viata sociala a tinerilor dezvoltand diverse evenimente pe gustul acestora, pentru a-i atrage ca, pe viitor, sa devina ori membri ori sa colaboreze.

In acest an, Directia pentru Tineret din Bucuresti, impreuna cu alte ong-uri si institutii au organizat in aceatsa zi foarte multe activitati, in special in parcul IOR, evenimente precum: demonstratie de sah, competitii cu role, desene pe asfalt pentru cei mici etc. De asemenea, an de an, in cadrul Zilei Tineretului, se organizeaza si campania Free Hugs, cand toti oameni, tineri sau mai putin tineri, incep sa se imbratiseze. Aceasta campanie a fost organizata de asociatia Lume Buna.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *