Una dintre cele mai apreciate masini second hand masini din Romania, poate chiar cea mai apreciata,  este Vw Golf 4. De altfel Golful 4 a fost cea mai bine vanduta masina din Europa in anul 2001 dar asta in mod sigur nu este motivul pentru care o cumpara romanii. Motivele daca ar fi sa analizam situatia ar s-ar parea ca sunt urmatoarele:

  1. Fiabilitate legendara. Se poate spune cu siguranta ca generatia a patra de Vw Golf a fost una dintre cele mai fiabile masini construite vreodata.
  2. Pret avantajos. Mai ales in ultimii ani pretul acestor masini a scazut foarte mult. Practic cu doua trei mii de euro poti cumpara o masina care sa te tina ani buni, chiar daca interiorul va fi cam uzat.
  3. Intretinere ieftina. Mai toate piesele de Golf 4 sunt produse de firmele after market la preturi foarte scazute. In plus de asta parcurile de dezmembrari “gem” de astfel de masini.
  4. Raport performante consum mai mult decat acceptabil. Masina este bine gandita iar daca stii sa alegi motorizarea potrivita te poti bucura de o masina cu calitati dinamice mai mult decat acceptabile si care are un consum decent.

In ceea ce priveste motorizarile se pare ca cea mai cautata este cea de 1.9 TDI care dezvolta o putere de 90 de cai putere (celebrul de acum cod de motor ALH) si care are un consum mediu de aproximativ de 4.5 litri de motorina la suta de kilometri parcursi. Pentru persoanele care doresc mai mult exista si variante mai “nervoase” atat diesel, cum ar fi 2.0 136 cai putere dar si pe benzina. Bineinteles, daca va tin buzunarele sa intretineti o astfel de masina, se poate opta si pentru variantele de top cu motoare V6.

Totusi masina are si un mic neajuns, asta pentru ca nu exista lucru perfect si anume faptul ca este cam joasa. Acest lucru pe drumurile noastre va poate face sa scoate o gramada de bani din buzunar. Cele mai expuse sunt spoilerul fata si baia de ulei. Drept urmare ar fi recomandabil ca fiecare masina sa fie echipata cu un scut motor metalic Vw Golf 4 iar pentru spoiler nu ar strica sa montati inaltatoare pentru suspensie. In felul acesta veti avea masina protejata atat impotriva pietrelor, bolovanilor, bordurilor etc. cat si impotriva gropilor. Cel mai bine ar fi sa achitionati aceste repere, scut motor si inaltatoare, de pe piata after market sia asta datorita preturilor scazute (scutul in jur de 300 de ron inaltatoarele in jur de 200).

In ceea ce priveste vechimea cele mai cautate sunt modelele fabricate incepand cu 2001 – 2002.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *