internet explorer 6Stiti ca Windows Xp vine la pachet cu atotputernicul Internet Explorer 6, cel fara de care nu se poate, cel care te ajuta sa cauti pe google „download mozilla”.
In Romania nu exista doar oameni priceputi in IT, asa ca, multi zac si acum si vor mai zace 10 ani pe Internet Explorer 6 daca cineva nu ia masuri.

Site-urile obisnuite 2.0 nu sunt facute pentru Internet Explorer 6, dar, cel mai des, se face si un ie6.css special pentru ca cei care intra de pe IE6.

Problema e urmatoarea: poti sa ai 10 mii de ie6.css cat de perfecte, Internet Explorer nu le respecta niciodata, el este cel care face regulile, el citeste ce css vrea si cand vrea, asa ca, decaleaza meniuri, nu asculta de padding si margin, fonturile nu le ia in serios si imaginile cel mai des le anuleaza punandu-le X.

Dintre toate, cele mai greu de tocmit cu el sunt alignurile, nu respecta decat none, poti avea left, right, tu left, el none.
Background-transparent, pe naiba, nu exista asa ceva in baza lui de date. Adevarul este ca pe vremea cand IE6 facea legea, acum 10-15 ani, nu exista background transparent la imagini, cel putin asa stiu eu.

Propun sa facem o campanie si sa ajutam orice utilizator de internet ce nu are pe calculator altceva decat IE6. Vom merge din casa in casa sa ajutam fiecare nevoias cu un Chrome sau Mozilla, doar asa vom face internetul mai bun, mai curat si mai frumos.

Campania este: Viata fara IE6 e mai frumoasa!

De Parker

6 comentarii la „Viata ar fi mai buna fara Internet Explorer 6”
 1. Internet Explorer a fost dintotdeauna si cred ca va fi prostul gradinii. Daca IE8 nu ia colturile rotunjite si detecteaza CSS3ul ca design invechit… nu am alte cuvinte.
  Nu am folosit si nici nu voi folosi Internet Explorer atat timp cat exista alte browsere mult mai bune.

  1. Bunico, vad ca iti place Internet Explorer.
   Din anumite considerente iti acord dreptate.
   Retardul browser IE isi gaseste o maimuta pe masura. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *