Categorii
Constructii Diverse Servicii Tech

Ventilatoare industriale si motoare electrice

Ventilatoarele industriale sunt considerate cele mai utilizate aplicatii electrice in industrie si domenii diverse. Folosite cu scopul de a inlatura umiditatea, caldura sau aerul viciat din diverse incinte, asigura un climat optim pentru desfasurarea activitatii in orice sector.

Sistemul de ventilatie format din ventilatoare industriale si motoare electrice performante tine sub control atmosfera unei unitati de productie, evacuand aerul contaminat si viciat din spatiile unde lucreaza muncitorii si inlocuindu-l cu aer proaspat si curat. In acest fel cei ce lucreaza in sectoare precum industria chimica sunt protejati de substantele potential daunatoare ce pot aparea ca rezultat in diversele procese de productie.

Ventilatoarele industriale nu ajuta doar la pastrarea unui aer curat, sigur si la un spatiu de desfasurare a activitatii mai productiv in acest fel, ci previne si aparitia agentilor patogeni ce pot contamina aerul. Daca ventilatoarele comerciale sunt destinate in principal pentru uz casnic, in industrie, unde poluantii sunt abundenti si natura muncii este de a-i produce in cantitate mai mare, se impun solutii mai eficiente de ventilatie si aici intra in ecuatie ventilatoarele industriale alimentate de motoare electrice.

Exista disponibile pe piata o mare varietate de astfel de solutii in ceea ce priveste ventilatia. Astfel sunt si ventilatoarele alimentate de motoare electrice de la Braco, o companie care activeaza de peste doua decenii pe acest sector. Inainte de a alege insa una din solutiile de ventilatie oferite, trebuie avute in vedere cateva aspecte. In primul rand modul si scopul in care va fi folosit ventilatorul ori intregul sistem de ventilatie este foarte important. Exista un sistem de ventilatie prin tubulatura, trebuie folosite ventilatoare axiale de tubulatura; nu exista tubulatura – se folosesc ventilatoare axiale de perete ori de acoperis. La fel este si cazul motoarelor electrice – exista tipuri diverse specifice anumitor nevoi. De la motoare electrice trifazate pana la motoare electrice cu doua turatii, motoare speciale antiexplozive, dar si diverse reductoare si variatoare de turatie sunt disponibile tot la Braco, in asa fel incat exigentele oricarui client sa fie indeplinite.

Motoarele si ventilatoarele electrice realizate in serie pot uneori sa nu fie potrivite. Stocul de produse poate sa contina tipuri din cele mai diverse, insa nevoile sunt diverse si astfel exista in cadrul Braco un departament specializat pe acele sisteme de ventilatie realizate „la comanda”. Astfel seriile scurte de ventilatoare si motoare electrice multumesc si cele mai pretentioase cerinte, exact acele nevoi in functie de mediul in care lucreaza. Uneori exista conditii de temperaturi extreme si este nevoie ca materialele sa fie mai rezistente; alteori este nevoie de o protectie suplimentara impotriva prafului ori exploziilor. Toate acestea pot fi realizate cu succes prin colaborarea cu profesionistii de la Braco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *