Categorii
General

Vecinul, gospodar de altfel

Vecinii sunt naspa. Asta o poate spune oricine sta la bloc si este inconjurat de vecini ce au trecut varsta de 35 de ani.

Vecinul tipic e si gospodar tototata. Este de genul masculin, pentru ca asta e mai tare in gura si are niste ochi de diavol.
El vine de la servici pe la 15:00. Pana pe la 17:00 nu prea il bagi de seama, nici macar nu stii ca e acasa. Dupa ora 17:00 incepi sa auzi batand prin pereti, bormasini, mestereli de astea. Nu face ceva inventiv sau ceva care sa-i foloseasca, dar vrea sa vada ceilalti vecini ca el munceste chiar daca petrece 8 ore la uzina aia de rahat pe care tot timpul o injura prin fata blocului.

Vecinul are la usa niste toale pe care el le crede persane. Nu sunt pentru infrumusetare ci doar pentru a nu duce gunoiul in casa. El mananca ciorba la micul dejun, pranz si cina. Deobicei felul doi nu exista, iar ca unguent bea un rachiu puturos si urat mirositor pe care el il crede suprem. Nu uita sa le spuna mereu invitatilor ca rachiul facut de el e mai bun decat whisky.

Intalniri directe cu el ai putine, insa fioroase. Deobicei iti raspunde la salut firos. Daca nu-l saluti el niciodata nu te va saluta. Are principii si crede despre el ca e intelectual si merita respectat. Deobicei asteapta sa fie salutat si cand e la balcon, chiar daca sta la etajul 7.

Chiar, el iese mereu la geam, il veti vedea mereu uitandu-se dupa ceilalti vecini si la masinile din parcare. E invidios si tine mereu condica masinilor noi din parcare.

In week-end stie orice miscare si sta cu ochii pe geam ca pe butelie. Daca ii dai muzica iti va bate in usa si iti va spune ca vrea sa se odihneasca. Peste 10 minute il vezi la geam facand glume nesarate cu orice trecator ce-l stie din vedere.

Daca ti-ai cumparat ceva nou, mobilier, electrocasnice si el este la geam in timp ce le urci nu va uita sa faca o remarca usurica:”Vecine da te muti?”, facandu-se ca abia a ajuns la balcon si nu stie exact ce faci. Deobicei sta cu toata familia dupa perdea si spune:”Ia uite-l si pe asta a lu Parker, si-a luat masina de spalat automata, ratatul naibii”.

Un răspuns la “Vecinul, gospodar de altfel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *