Chiar daca martie anunta inceputul primaverii este inca o luna rece si poate aduce uneori chiar zapezi. In Romania inca nu e „deschis” sezonul turismului, insa la munte sunt optiuni destule.

Aceasta luna este perfecta pentru a vizita America de Nord sau Orientul Mijlociu. Caldura de acolo v-ar putea da un pic de culoare si poate aveti sansa sa veniti bronzati.

In martie se poate face si vacanta la soare undeva in Insulele Canare. Insula virgina La Palma inca asteapta un turist care sa o calce, daca aveti curajul n-ar fi rau sa o exploatati. Tenerife este insula primverii, cu temperaturi de 24-25 grade pe tot parcursul anului. Umeazeala este destul de ridicata dar este destul de ok si in aceasta perioada. Apa oceanului ar putea fi mai calda in perioada lui August.
Tenerife Spania

Unde putem face plaja in luna martie?

Pe malul Atlanticului in Gambia (Africa de vest) o destinatie extraordinar de frumoasa dar si ieftina. Aici puteti cumpara sejururi de la 200E pe saptamana de persoana. Veti avea parte de caldura toata ziua, piscina, sauna, mic-dejun inclus. Distanta dintre Romania si Gambia este cam mare, cred ca transportul cu avionul ar ajunge undeva la 800E de persoana.

Gambia

Dar… Golful Arab este la mai putin de 5 ore de zbor din Romania. Dubai, un intreg „arhipelag” de hoteluri si atractii, plaje nenumarate si incalzite foarte foarte bine de catre soare in luna Martie, centre comerciale amplasate special pentru doamnele iubitoare de cumparaturi.

In Caraibe preturile incep sa creasca incepand din Martie pana dupa sarbatorile de Pasti. In Insulele Cayman ar fi fost nemaipomenite pentru un sejur de luna Martie. Aici sunt plajele cele mai curate din toata zona Caraibelor. Hoteluri si restaurante elegante, relativ ieftine. Aici se practica scufundari, asa zisele „scuba diving”.

Barbados Caraibe

scuba diving

Coasta Caraibelor are multe de oferit in materie de turism. Este una dintre cele mai preferate zone de catre turisti, mai ales de catre cei europeni. Romanii nu ajung prea des acolo, preturile fiind foarte mari pentru transport.

City Break in Martie

Desi in Europa de Est este inca frig in luna martie, orasele din sudul si vestul Europei se bucura de un climat mai bland. Nu vom merge in orase sa facem plaja pe Coasta de Azur la Cannes, pentru ca este frig si acolo, dar vom merge prin cateva orase spaniole pentru a vizita atractii turistice.

Orasul Sevilla din sudul Spaniei sau Palma de Mallorca sunt doua dintre orasele ce merg vizitate daca ajungeti prin zona Spaniei. Arhitectura gotica a orasului ofera imagini minunate. Noaptea va ofera o priveliste minunata orasul.

sevilla

Doar 3 ore de zbor veti merge pana la Tunis, oras din Africa de Nord (Tunisia). Un oras fermecator, chiar e posibil sa prindeti o clima calda si puteti profita pentru a merge in tricou.

Daca dorim ceva diferit in luna Martie putem alege sa mergem in alte destinatii mai apropiate si mai rustice, sau de ce nu, sa calatorim in Romania chiar daca este inca frig. Muntele intotdeauna va oferi atractii si hotelierii si administratorii pensiunilor mereu ne asteapta cu bratele deschise.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *