robot skype

Poate ca Google investeste sume impresionante de bani in dezvoltarea tehnologiei dronelor, insa co-fondatorii Skype sustin ca viitorul livrarilor de pachete este pe pamant, nu in aer. Acestia cred ca robotii mici autonomi ar putea deveni, in curand, o prezenta familiara pe caile publice, ajungand sa realizeze transporturi complete pentru a livra cumparaturi catre clienti. Starship Technologies se pregateste, in prezent, pentru testarea robotilor de livrare autonomi in Londra si unele zone din Statele Unite, anul viitor.

Starship Technologies

Robotii sunt mici, siguri, practici si lipsiti de emisii de dioxid de carbon- sustin dezvoltatorii. „Odata ce iti plasezi comanda in mediul pnline, o faci asa cum trebuie, dar, in loc sa primesti comanda de catre o persoana care iti va bate la usa pentru a-ti livra pachetul, va exista un robot care poate face acest lucru”- sustine Ahti Hainla, co-fondator al Skype si CEO la Starship Technologies.

Robotii pot cara echivalentul a doua sacose de cumparaturi si isi pot completa perioada de livrare intre cinci si 30 de minute dupa ce aceasta a fost plasata. Heinla a explicat ca robotii nu sunt conceputi pentru a livra comenzi pe distante lungi. Acesta mai adaugat si faptul ca, clientul isi poate controla livrarea, permitand robotului sa aleaga drumul cel mai scurt, astfel incat livrarea sa fie mai precisa.

„Atunci cand tu, ca si cumparator gasesti aceasta metoda mai convenabila pentru tine, poti folosi smartphone-ul personal pentru a ajuta in livrarea bunurilor. Si, apoi, robotul primeste marfa si o trimite direct la usa ta, in aproximativ 20 de minute. Deci, in loc de a mai astepta cateva ore pana cand comanda sa ajunga la tine, robotul nostru promite eficienta si economie de timp”- sustine Heinla.

Atunci cand un pachet este livrat de catre robot, consumatorul poate verifica starea comenzii si a livrarii cu ajutorul smartphone-ului, iar odata ce acesta ajunge, utilizatorul foloseste un cod de securitate pentru a avea acces la produsele pe care le-a comandat online.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *