Nu suntem experti in bucatarie. Nu suntem as in asta si cu toate acestea exista anumite aspecte de care ar trebui sa tinem cont din ideea de a nu exagera. Asadar, pe principiul ca a cunoaste este mereu o cercetare de interes pentru a-ti largi orizontul de cunoastere iata cateva greseli, din randul celor mai frecvente, pe care sa le eviti. Este pentru binele tau.

  1. Te grabesti sa servesti sucul de portocale. Unii cred ca a bea sucul imediat dupa preparare este si sansa de a nu pierde cantitatea  de vitamina C ce se regaseste in acesta. De fapt nu este o problema in asta caci se pare, conform studiilor, cantitatea de vitamina C insa se pastreaza chiar si la 12 ore distanta de momentul in care s-a preparat sucul. Deci, fara graba.
  2. Fierberea legumelor nu este o solutie ideala. Asta pentru ca isi pierd nutrientii, astfel ca in momentul in care vei servi legumele ca si garnitura spre exemplu acestea nu vor mai avea nici macar gustul lor original. Ce este de facut. Ai putea foarte bine sa le gatesti la aburi si sa nu le fierbi, sa folosesti steamarul in loc sa faci ca legumele sa fie fleasca, practic gatite degeaba.
  3. Taiatul fructelor nu are nimic exotic in asta. De fapt se crede ca oxidarea fructelor este doar un prim aspect de care sa ne preocupam. In acest sens tinem cont de faptul ca taiatul nu este indicat, intrucat strica balansul si proprietatile fizico-chimice. Totusi, daca e musai, foloseste lamaia pentru o mai buna conservare si nu in cele din urma prefera sa le tai cat mai aproape de timpul de consum, la propriu.

Lista nu se opreste aici ci se pare ca  va continua cu prepararea carnii la gratar spre exemplu, cand o lasam prea mult timp expusa la agent termic.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *