Intr-o statistica facuta de catre francezii de la slate.fr reiese ca Bucurestiul nostru brav e pe locul 2 in topul celor mai frumoase orase, dupa Lisabona. Poate multora nu ne-ar veni a crede si avem impresia ca a fost gresit exit-pollul, dar nu, au fost facute doua chestionare pe grupe separate de persoane si a iesit la fel, tot locul 2, deci inca un motiv de mandrie ca avem o capitala frumoasa.

Lisabona

1. Lisabona, capitala Portugaliei, aflata foarte aproape de Oceanul Atlantic, este considerata cel mai frumos oras din Europa. Din cate se pare este si cea mai ieftina capitala europeana si asta ar atrage turistii. Fluviul Tejo este una dintre principalele atractii ale Lisabonei, dar si Belem, cartierul cu nenumarate monumente. Cartierele Lisabonei sunt mici si cu stradute inguste, oamenii de aici nu sunt chiar tocmai cei mai instariti, dar se descurca.

Galerie foto Lisabona

[nggallery id=8]

2. Bucuresti, brava capitala europeana a Romaniei. Cu stradute mici sau mari, slab luminate, atractii putine si ascunse de cladiri ale birourilor. Oras slab promovat dar totusi cat de cat vizitat de catre turisti. Ca orice metropola care se respecta, este murdara pe alocuri si aglomerata pe tot timpul zilei.

Galerie foto Bucuresti

[nggallery id=9]

3. Praga, capitala Cehiei, orasul care poarta 3 denumiri autointitulate: „mama oraselor”, „orasul celor o suta de clopotnite” sau „Orasul de aur”, fireste aceste denumiri au fost date de catre locuitorii acestui oras. Centrui orasului este trecut in patrimoniul UNESCO fiind intr-un fel in „conservare”. Praga in 1990 nu avea loc de dormit pentru turisti, s-au mobilizat si pana in zilele noastre au creat atat de multe locuri de cazare incat nu vor avea niciodata sansa sa le vada ocupate toate.
Principalele atractii turistice din Praga: au cladiri vechi si frumoase, biserici de asemenea vechi si destul de interesante. Castelul Praga, Palatul Lobkowicz, Ceasul astronomic, Centrul Vechi, Podul Carol.

Galerie foto Praga

[nggallery id=6]

4. Vilnius, capitala Lituaniei situat aproape de granita cu Belarus, se bucura de multi turisti anual. Un oras linistit si frumos. Atractii turistice: Castelul Trakai, Dealul celor Trei Cruci, Catedrala Vilnius.

Galerie foto Vilnius

[nggallery id=10]

5. Varsovia, capitala Poloniei se situeaza pe locul 5 in topul preferintelor. Orasul Vechi din Varsovia iti ofera Palatul Regal, Coloana Regelui Sigismund sau Fortareata. Cel mai vechi parc al orasului, Ogrod Saski, se afla aproape de orasul vechi si reprezinta un real punct turistic.

Galerie foto Varsovia

[nggallery id=7]

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *