bogat sau saracbogat sau sarac

Banii te schimba – este ceea ce multi gandesc si cred, mai ales gandind detasat si obiectiv iti dai seama ca resursele financiare mai mari te poarta intr-o alta arie. Pur si simplu inseamna sa ai alte perspective si sa iti schimbi gandirea.

Iata ce gandesc cei instariti:

  1. Saracia e sursa de rau. Pentru ca te limiteaza, pentru ca iti impune piedici si restrictii si pana la urma si traiul in sine este un chin. Desi unii cred ca banul este ochiul dracului cum se spune pana la urma este poate  mai comod sa  iti permiti orice, nu-i asa?
  2. Egoismul este o calitate. De partea cealalta lumea crede ca cei cu bani sunt ingamfati si cu nasul pe sus, efectiv au defectul de a nu mai avea respect pentru cei din jur pentru ca se considera superiori. Poate ca intr-o oarecare masura chiar asa este si sunt superiori, tocmai de aceea se considera aparte, mai sus si sunt si egoisti.
  3. Oamenii bogati considera ca avutia este lotul lor castigator si cred in actiune in  timp ce unul sarac asteapta un miracol sa i se intample sau sa castige la loto. Nu degeaba se spune ca omul sarac asteapta un miracol pe cand cel bogat isi face norocul cu mana lui.
  4. Banii sunt doar un mijloc asa ca in ceea ce priveste atat modul in care ii fac cat si modul in care ii cheltuie se crede ca un om bogat merge pe ideea de ratiune, de logica. La polul opus se pare ca cel cu mai putine resurse financiare implica emotii in tot acest poces. Deci sa fii milionar nu este atat de usor tocmai de aceea sunt si mai rari.

Exista si un mit conform caruia bogatii fac totul cu pasiune si cei mai saraci fac o munca numai pentru ca trebuie si tocmai de aceea exista si un punct in care nu progreaza.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *