Categorii
General

Top 5 filme motivante

Dupa cateva „analize” pe cinemagia dar si pe imdb s-a observat ca sunt filme care ii motiveaza pe oameni si care le schimba perceptiile despre viata dar si despre atitudinea pe care trebuie sa o ai in viata.

1. Inchisoarea ingerilor, film care e si pe locul 1 in top #250 pe imdb. Trateaza viata unui tip care a fost inchis pentru crima, el fiind nevinovat. Dupa 20 de ani de petrecut in inchisoare reuseste sa evadeze printr-un perete si gandeste o strategie ce avea sa il imbogateasca si sa scape pe o plaja in pacific avand un hotel. Filmul nu este atat de spectaculos pe parcursul sau, dar finalul este chiar interesant.

2. Eroii de la Termopile, un film interesant si momentan fara cine stie ce premii mari. Te atrage inca de la inceput, dar pe parcurs te si respinge. Trateaza bataliile celor 300 de spartani condusi de catre Leonidas. Pe moment ai impresia ca esti si tu unul de-al lor si spre final ai tendinta de a te da jos din pat pentru a face scheme de spartan. Chiar si eu am facut-o, recunosc ca ma cam luase valul.

3. Gladiatorul, un film care pe mine m-a uimit, auzisem de multa vreme de el dar ezitam sa ma uit la el, cand am facut-o m-am indragostit instant de soundtrackul de final, ca orisicine, coloana sonora face totul la acest film. Trateaza viata unui general de armata al Romei, Maximus. El ajunge sclav iar apoi gladiator. Filmul e istoric, nu stiu cat de adevarat este, dar la final melodia face totul. Va veti da jos din pat strigand „now we are free”, cand va veti da seama ca erati si inainte liberi vi se va taia elanul.

4. Braveheart sau Inima Neinfricata, film cu 5 premii Oscar, ca si Gladiatorul de mai sus la care am uitat sa specific asta. Un film istoric de asemenea, ca mai toate de mai sus excluzand „Inchisoarea Ingerilor”. Prezinta povestea lui William Wallace care lupta pentru libertatea Scotiei. Cu siguranta ceea ce da fiori privitorului este scena de final cand actorul principal, William striga din rasputeri „Freedom”, dupa care este ucis de catre calau. Cu siguranta ca si in celelalte filme, cuvantul „free” reprezinta o oarecare evadare de moment care era specifica anilor respectivi, astazi cuvantul „free” nu il mai gasesti decat in melodiile DJ-ilor.

5. Patriotul. Tot cu Mel Gipson, ca si in Braveheart, ce sa-i faci, tot el domina filmele bune. Un film care are un inceput extraordinar de frumos, undeva pana la minutul 50, dupa care se transforma in frame-uri anoste cu razboiul dintre englezi si americani (la esenta aceeasi rasa). Mel Gipson a.k.a actorul principal ajunge sa participe la razboi, chiar daca nu dorea asta initial. Mie unul de la jumatatea filmului inspre final nu mi-a creat stari de extaz, plus ca finalul era previzibil.

Daca ar fi sa mai fac o paranteaza, Forest Gump a mai prins la public. A fost nominalizat de vreo 14 ori la Oscar, dar daca nu ma insel a castigat doar de 4-5 ori Oscarul.

Intr-o alta ordine de idei, filmele bune si cele pe care le iubeste publicul sunt in mare parte inspirate din fapte reale sau sunt istorice. Jur ca n-am vazut in viata mea film de actiune cu pistoale care sa dea o motivatie mai lunga de cateva secunde dupa fraza rostita de privitor „vai mama ce l-a impuscat”.

Sfarsitul transmisiei. A fost ora 6:57 la ultimul update al articolului.

2 răspunsuri la “Top 5 filme motivante”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *