Marea majoritate crede ca sucurile naturale pot inlocui o masa. Unii cred ca ard grasimile si sunt mai mult decat indicate pentru perioadele de dieta. Ce-i drept sunt o sumedenie de mituri si uneori si adevaruri despre ele. Sucurile naturale sunt in egala masura benefice pentru organism si delicioase. Dincolo de asta sunt mici adevaruri la care se adauga strategii de marketing:

  • Sucul de ananas NU arde grasimile. Are totusi proprietati care sa ajute organismul si anume accelereaza sistemul digestiv. Totodata este indicat pentru memorie si circulatia sanguina. In cel mai bun caz va actiona ca atare pentru ca sucul din comert are un mare adaos de zahar, ceea ce nu este tocmai indicat.
  • Sucul natural din comert. De fapt este cam greu sa mai gasim ceva natural pe piata, mai cu seama sucurile. Tot ceea ce vei consuma din sirul de sucuri „naturale” din comert nu este 100% sanatos. Prin procesele prin care trec acestea li se adauga conservanti si zaharuri pentru a rezista mai mult pe rafturi astfel ca numai sucurile pe care le faci direct din fruct sunt acele tipuri de bauturi ce contin vitamine si minerale, cele care aduc un mare aport de energie pentru organism.
  • Fructele naturale vs. sucurile. De ambele parti ai ceva de castigat. Daca in formula de suc organismul va absorbi mai bine valoarea nutritiva a fructelor si a legumelor lipsesc insa fibrele ce numai din fructul natural le poti obtine. Prin stoarcere insa acestea se pierd.
  • Sucurile naturale te ajuta sa slabesti. De fapt prin formula lor si continutul de zahar este cam greu de crezut ca vei putea slabi. Cu toate acestea poti inlocui cu succes o masa cu un suc natural pentru ca organismul il percepe ca un aliment prin continutul de vitamine si minerale.

 

De Parker

Un comentariu la „Sucurile naturale- intre mit si adevar”
  1. Sucurile naturale sunt foarte sanatoase si gustoase, eu mai adaug pulbere de spirulina sau de iarba de grau in ele…asa sunt si mai sanatoase si mai bogate in vitamine si minerale 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *