Primul telefon mobil aparea ca  caramida la propriu, cu o greutate de nu mai putin de un kilogram. Numele sau? DynaTAC. Nici macar nu suna asa atractiv; acum, cand avem atat de multe stiluri si tipuri de telefoane incat nu stim care este mai bun, care este mai pe stilul nostru. La acea vreme insa era o vedeta in adevaratul sens al cuvantului.

Telefoanele mobile sunt pe cat de practice pe atat de surprinzatoare. Stiai ca exista si frica de astfel de dispozitive? Fobiile legate de telefoanele mobile se impart in mai mutle categorii: frica de a suna si de a fi sunat, frica de a nu putea primi una pel, de a rata o convorbire din cauza unui telefon mai putin performant sau poate din cauza retelei, a unui semnal prost, frica de telefon pentru ca ar putea fi un inamic al sanatatii si nu in ultimul rand acea obsesiva idee ca suna telefonul cand in realitate nu este asa.

Stiai ca in 1983 primele telefoane mobile se vindeau in Statele Unite cu 4 mii de dolari bucata? Acum din pura necesitate a unui astfel de dispozitiv ai o gama larga de preturi si cand nu esti pretentios te alegi cu un telefon simplu ce-i drept dar la un pret de nimic.

Fiind folosit atat de des un telefon mobil devine locul perfect pentru inmultirea bacteriilor. Stiai ca suprafata telefoanelor includ de 18 ori mai multe bacterii decat butonul de apasare a apei pentru toaleta? In conditiile in care avem telefoane rezistente la apa cu doar un singur exemplu dat de Japonia unde tinerii folosesc telefonul chiar si cand fac dus este de la sine inteles ca devine atat de murdar desi aparent nu este asa.

Nu in ultimul rand, stiai ca insomniile si durerile de cap pot avea in lista de surse, de motive si raditatiile ce vin de la telefoanele mobile?

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *