Nu mergem la vot; consideram ca nu avem pe cine alege si de ce. Dar femeile s-au zbatut pentru acest drept. De parca societatea intreaga era a lor barbatii aveau intaiul cuvant si ultimul, barbatul face lucrurile sa mearga, dicta si contura viitorul. Femeia era se pare in umbra sa, menita sa se ingrijeasca de treburile casei si de copii. Nu in modul cel mai placut ci musai ca si cand menirea sa era numai sa stea la cratita.

Evolutia societatii ne aduce in punctul in care sa detestam modul in care publicitatea era facuta in anii 60 spre exemplu. Tot ceea ce insemna produs casnic era destinat femeilor si mai cu seama se punea accent pe ideea de a servi barbatul asa cum se cuvine, fara repros. Reclamele din acea vreme demonstreaza clar ca societatea era a barbatilor astfel ca femeile isi faceau loc cu greu.

Desi tindem sa credem ca traim vremuri moderne si am evoluat parte dintr-o astfel de gandire inca ramane in mintile celor care cred ca barbatul este baza. Cu toate ca ambele sexe au demonstrat in timp ca nu exista domenii pe care sa nu poata sa le acapareze, ca se pot alinia pe aceeasi lungime de unda; avem femei sef, barbati designeri si tot asa. Asta a venit la pachet cu o alta forma de educatie, de un alt nivel. Si totusi societatea pune etichete si o divortata nu a avut esecul dragostei ci esecul de a fi femeie cu grija pentru casa sa si sotul sau. In schimb barbatul divortat ii porti de mila caci a avut parte de o femeie nepotrivita. Inca se mai poarta „lasa ca merge si asa” cnad bestiile se simt stapani fara doar si poate.

Mai avem multe de invatat in lumea in care egalitatea este de fapt inegalitate. Si totusi pasul la care am evoluat este acela de a admira feminitatea. Poate deja prea mult insa asta place tuturor.

De Parker

3 comentarii la „Societatea barbatilor in care femeile si-au facut loc cu greu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *