Daca stam sa ne gandim bine singuratatea face parte din viata oricarei persone intr-o masura mai mica sau mai mare. Si bineinteles exista siuatii in care ea poate deveni unul din cei mai mari dusmani ai nostri.

Este o stare complexa iar in functie de persoana ea are o intensitate mai mare sau mai mica. Si da sunt moment cand avem nevoie sa fim singuri pentru a ne pune ordine in ganduri. Atunci cand singuratatea devine greu de suportat poate fi o consecinta a faptului ca depindem prea mult de ceilalti si uitam de noi insasi. Iar cand suntem pe cont propriu nu stim ce sa facem.

Unele persoane aleg singuratatea ca pe un stil de viata, ca pe o optiune necesara dupa o dezamagire sau dupa o relatie esuata. Un motiv pentru care anumite persoane aleg singuratatea este neicrederea in sine.

Este important sa nu iti neglijezi trairile. Pentru a putea depasi episoadele negative care insotesc singuratatea, trebuie in primul rand sa le accepti exsistenta apoi sa gasesti cele mai bune solutii pentru a scapa de ele. Si cand nu reusesti sa gasesti solutii singura este indicat sa ceri ajutor.

Cu cat incerci sa iti neglijezi mai mult sentimentele de izolare sufleteaca cu atat le vei trai mai intes, iar singuratatea va deveni cronica. Cand vrei sa depasesti anomie stari e necesara increderea in fortele proprii. Singuratatea poate afecta negativ atat starea emotionala cat sip e cea fizica.

Cum poti depasi singuratatea? In primul rand imprieteneste-te mai mult cu amicii sau colegii de service, in special cu persoanele cu care te intelegi mai bine.

Un animal de companie te poate ajuta si el. Iti ofera ofera iubire neconditionata dar iti este si un prieten fidel. Si daca plimbi catelul destul de des iti poti face prieteni noi. De asemenea te poti implica in activitati de voluntariat.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *