Traim vremurile in care telefoanele inteligente ne permit multiple activitati care ne usureaza viata cu adevarat. Unele iti gasesc masina in parcare, altele chiar o deschid. Si din sirul de astfel de aplicatii usile camerelor de hotel pot fi si ele deschise cu mult mai usor decat pana acum.

Cheie, cine are nevoie de o cheie?

Pe principiu „Sesam, deschide-te” magia se intampla cand turistul nu va mai poposi la pupitrul recpetiei pentru a primi o cheie necesara pentru camera rezervata. Astfel ca s-a mizat pe o aplicatie pentru telefoanele inteligente ce pot la propriu sa inlocuiasca nevoia de cheie. Totul se realizeaza prin bluetooth, cu ajutorul unui telefon Android sau iOS.

Pentru inceput lantul Starwood din Statele Unite este cel care a introdus un astfel de sistem insa este de asteptat ca in decurs de un an nu mai putin de 123 de alte hoteluri sa mearga pe aceeasi idee. De ce ar fi o surpriza de vreme ce prin conectare la internet mai nou putem rezerva si anula rezervarea, putem face check-in-ul chiar si pentru avioane. Practic mai toate obiceiurile ce le aveam incep sa se redefineasca prin lumea moderna si a tehnologiei.

Cum ramane insa cu securitatea caci furtul de telefoane este in floare si cine nu ar putea sa intre cu un telefon al altuia in camera de hotel? Cu siguranta ca exista si o protectie in acest sens. Data fiind popularitatea modului de intrare in camere de hotel proiectul a fost gandit ca la carte.

Uimitor ce putem face cu telefonul se pare ca acesta a uitat de multa vreme sa mai fie un simplu accesoriu si o modalitate de a intra in contact cu oamenii indiferent de locatie. Acesta poate sugera locatii, iti poate gasi cheile pierdute prin casa si iti scurteaza drumurile de la cele legate de cumparaturi si pana la cele legate de o banala cheie pentru camera de hotel. Viitorul este total diferit de stilul clasic.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *