Daca ati dori sa promovati un site sau un produs, ce metoda ati alege SEO sau publicitatea platita ? Sa presupunem ca nu va pricepeti, si doriti sa angajati un expert SEO sau sa cumparati publicitate platita, ce ati alege ? care credeti ca este mai rentabil si ar aduce mai mult castig ?

Ma refer in cazul care aveti un website in care va promovati un anumit produs.

Ce cred eu, avantaje si dezavantaje:
SEO:
Dezavantaje: Necesita un timp mai indelungat pentru a putea fi auzit. Nu garanteaza nimeni ca veti ajunge pe locul dorit in Google(decat „expertii” SEO care s-au autointitulat peste noapte). Costa mai mult daca e o competitie mare.
Ca avantaje: o sa ramaneti mai mult timp pe acel loc rezonabil si veti avea de castigat pe timp indelungat, veti plati doar o singura data, si atat, apoi totul va merge de la sine. Alta e chestia cand omul da de voi pe Google si alta e cand vine de pe un alt website.
Publicitate platita:
Avantaje: Efectele se vad relativ repede, daca plasati reclama unde trebuie veti avea rezultate rapide si frumoase.
Dezavantaje: Costa mult. Cat veti plati, atat veti fi promovat. Dupa ce s-a terminat bugetul, slabe sanse sa mai aveti succes. Daca se targeteaza pe mai multe site-uri, pretul este mult mai mare ca in cazul SEO. Daca v-ati targetat pe nise proaste, insuccesul va fi de 100%.

In final, eu intr-un fel sunt PRO SEO, dar nu sunt nici CONTRA publicitate platita. Ambele sunt ok, iar daca sunt combinate, inseamna succes total!

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *