filtru
filtru

Fiecare autoturism are un filtru de combustibil, indiferent ca motorul functioneaza pe benzina sau pe motorina. Dupa cum sugereaza si numele, filtrul curata combustibilul de impuritati inainte ca acesta sa ajunga in motor, iar la un moment dat incep sa apara semne de uzura sau de infundare a filtrului.

Sunt cateva semne si simptome care arata ca exista o problema la filtrul de combustibil. Daca simti din mers, in timp ce conduci, ca e posibil sa fie acolo o problema, il poti scoate. Odata scos, iti vei da seama ca e infundat daca sufli in el si observi ca aerul nu circula. In acest caz va trebui inlocuit filtrul. Cateva alte simptome sunt enumerate in continuare.

Problemele la pornire se numara printre cele mai obisnuite cauze ale infundarii filtrului de combustibil, motorul nemaifiind alimentat corespunzator. In cazul in care motorul porneste foarte greu, filtrul este infundat partial, iar daca nu porneste deloc, este infundat cu totul.

Probleme la relanti – in unele cazuri motorul porneste fara nici o problema, insa moare dintr-o data cand este lasat la relanti. Aceasta inseamna ca nu ajunge sa treaca prin filtru o cantitate suficienta de combustibil.

Probleme la accelerare – daca atunci cand calci pedala de acceleratie, viteza ramane aceeasi, e un semn clar ca s-a infundat filtrul de combustibil.

Daca observi ca motorul nu se mai comporta eficient, observi ca a crescut consumul de combustibil dintr-o data, verifica si filtrul, odata ce este infundat poate provoca aceste simptome si va trebui inlocuit.

Rateuri la motor – daca s-a schimbat sunetul motorului si uneori mai da si rateuri, filtrul infundat poate fi una din cauze. Se impune astfel curatarea sau inlocuirea sa.

Uneori poti sa observi o modificare a mirosului gazelor de esapament. Blocarea sau infundarea filtrului de combustibil poate fi una din cauze. De asemenea, daca filtrul este infundat, combustibilul trece nefiltrat si ajunge la carburator si injectoare, provocand si aici blocaje ce duc la o varietate de alte probleme.

Pentru longevitatea filtrului de combustibil, acesta trebuie verificat si curatat periodic. Oricand masina prezinta una sau mai multe din simptomele de mai sus, va trebui curatat. Daca este infundat cu totul, va trebui inlocuit, exista magazine specializate de unde poti cumpara filtre vw, filtre Audi, filtre Mercedes, BMW si asa mai departe. Cea mai simpla metoda prin care iti poti da seama daca este infundat este sa sufli si sa vezi daca circula bine aerul. De obicei producatorii specifica distanta sau perioada dupa care trebuie schimbat filtrul, in general dupa 75-80 de mii de kilometri parcursi. In general verificarile trebuiesc facute dupa fiecare 10-15 mii de kilometri.

De Parker

Un comentariu la „Semne ca s-a infundat filtrul de combustibil”
  1. Mașina mea pornește la sfert de cheie dar nu se accelerează deloc iar pe dedesubt iese un fum forțat care miroase a ars.puteti să mă ajutați cu o părere?.multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *