Sardinia este o insula din mijlocul Marii Mediteraniene si este a II-a ca marime dupa insula Sicilia. Zona este imprejmuita de alte mici insule precum La Maddalena, Caprera, Asinara, San Pietro sau Sant’Antioco. Toate sunt destinatii interesante si exotice si pot fi vizitate cel putin pentru o zi.
Bosa - Sardinia

Harta SardiniaIn Sardinia pe langa faptul ca veti gasi plaje amenajate veti gasi si munte in partea nordica a insulei. Partea sudica este predominanta de campie. Sardinia se bucura de un climat uscat, vegetatia fiind diversificata din sute de specii de plante, palmieri, lamai sau maslini.

Marea este atractia principala din Sardinia, albastrul azuriu atragand turistii an de an aici. Plajele sunt atractive, mai ales in zona sudica unde sunt amenajate cat de cat ok. De asemenea, exista si o zona carstica in Sardinia, acolo sunt nenumarate pesteri ce pot fi vizitate, dar avand in vedere ca avem si noi zeci in Romania, nu ne atrag atat de mult.

Capitala regiunii Sardinia este cu siguranta Cagliari, cel mai mare oras de pe insula. Aici se gasesc si statiunile maritime. Coasta cea mai luxoasa este Coasta Esmeralda, spre partea nordica. Aici veti gasi hoteluri si restaurante luxoase si selecte, si preturile sunt pe masura. Prin diferite oferte se poate face un sejur in Sardinia la preturi accesibile. Transportul cu bacul din nordul Italiei va va aduce direct la Cagliari, de asemenea si cele din zona Romei.
Cagliari

Ca si in alte statiuni si insule si in apele de langa Sardinia se pot face sporturi nautice dar si scufundarile de tip scuba diving si surfing.

Zonele in care se practica scuba diving sunt: Costa Paradiso, Capo d’Orso in nord, in vest la Oristano, in est la Cala Ganone, iar in sud la Cagliari si Chia.
Sardinia Tour

Se pot inchiria barcute cu panze sau iahturi, pretul fiind intre 40E si 300E pe ora. De asemenea, puteti face chiar plimbari pe mare cu vaporasul, pretul fiind undeva la 25E de persoana si 10E pentru copii.

Daca bugetul dvs. nu este restrans si sunteti un turist indepedent puteti merge si in nord, pe insula Corsica, ce apartine Frantei, si aici sunt zone atractive si plaje azurii chiar mai interesante.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *