Importul se practica in Romania de inaintea regimului comunist, pe atunci dadeam capsuni si primeam avioane de la englezi. Toate astea sunt basme acum, mai mult sau mai putin reale. Astazi, importam produse si servicii din Europa necontenit. Oferim ce e mai bun pentru ce e mai prost, platim pentru servicii josnice bani grei si tot continuam sa ne incredem in Vest.

Noi, am inteles gresit internetul. In America utilizatorul de rand petrece mult mai putin timp pe internet, dar mai cu rod. Noi petrecem ani pe internet si inca nu stim nimic. Obisnuim doar sa credem ca e de ajuns sa stim sa navigam, sa uploadam o poza si sa socializam. Sau intr-o varianta moderna credem daca vom modifica cateva fotografii vom fi o cu totul alta prezenta pe internet. Si am ajuns atata de departe incat nimic nu mai este natural. Si ca o convingere, ca o demonstratie iata un clip mai mult decat edificator:

Romanii au inteles prost internetul. Pentru ca au ajuns sa isi traiasca viata reala online, pentru ca au inlocuit totul cu digitalul, pentru ca tot ceea ce fac esteun bun motiv sa arate asta intregii lumi, online. Facebook-ul este locul in care regasesti prieteni si oameni dragi insa pana la un punct este fun. Ce trece de aceasta linie devine o obisnuinta aproape de dependenta. De cate ori te loghezi aici?

Mai mult decat atat, romaii au inteles prost internetul pentru ca ajuns sa se bazeze non stop pe asta. Pentru ca pana ajung la doctor isi interpreteaza semnele de boala…online. Ajung sa creada ca se pot trata altfel, ca orice continut este real si luat ca atare. Taken as granted cum ar spune americanul. Cerem sfaturi online, ne plangem de probleme online, cautam parteneri online. Dar realul cand?

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *