Oamenii ce se ocupa de turism in Romania au ales sa faca asta doar pentru ca este o latura din care se face bani. Afaceristii ce au investit in turism nu au avut pretentia de a avea habar ce inseamna acesta latura si ce trebuie ea sa ofere. Mai rau, multi dintre ei au angajat oameni nepriceputi, cel mai des rude si prieteni care aveau doar cunostinte de legat la vie si nimic mai mult.

Spre exemplu, hotelierii romani ofera facilitati de cazare diverse: ping-pong, biliard, ATV, drumetii, etc. Atunci cand un turist ajunge la hotel dupa ce a facut o rezervare in prealabil, acesta este intampinat frumos, insa, personalul hotelier are in atentie doar sa-i prezinte camera si nimic mai mult. Din start acestia uita sa prezinte faptul ca turistii pot juca biliard sau ping-pong gratuit si de asemenea, se pot face drumetii la cererea lor.

Deci personalul hotelului are in interes cazarea turistului si primirea banilor, in rest, nu conteaza ca turistul nu a avut parte de primirea pe care a dorit-o si de informatiile pe care le-a dorit. Deci, foarte probabil ca turistul sa nu mai vina la anul aici!

Turistul roman nu e foarte pretentios. El se multumeste cu mic-dejun mai putin comestibil si totodata se multumeste cu aerul conditionat chinezesc care nici macar nu functioneaza. Turistul strain vine si iti atrage atentia. Oferindu-i turistului strain totul asa cum e normal, el va promova unitatea printre prietenii sai din strainatate, catalogand-o ca fiind buna pentru cazare.

Toate aceste lucruri fac parte din optimizarea unitatii de cazare. Asa cum un website are nevoie de SEO pentru a se ridica si de asa zisele ‘recomandari’ de la alte site-uri, asa si unitatea de cazare are nevoie de optimizari ce sunt facute fie de turisti, fie de catre personal. Totul este strans legat asa ca nimic nu trebuie neglijat.

De Parker

2 comentarii la „Turism: Romania si personalul necalificat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *