curatenie

Poate ca nu ne dam seama insa curatenia in sine ca si activitate este cea care defineste confortul. Daca nu ai parte de curatenie in hotel spre exemplu nu iti vei mai dori cazare in respectivul loc; daca nu ai curatenie acasa nu te vei simti in adevaratul sens al cuvantului „acasa”. Cert este ca avem nevoie de asta atat din punct de vedere vizual cat si din punct de vedere igienic.

Indiferent de situatie, curatenia trebuie realizata la nivel inalt. Iata care sunt responsabilitatile in ceea ce priveste acest aspect, la nivel hotelier sau nu, cand vine vorba de responsabilitatile unui angajat in acest domeniu:

  1. Dezinfectare propice a tuturor suprafetelor din zona de baie mai ales.
  2. Curatarea suprafetelor din sticla sau de orice natura, in zona de utilitate privata.
  3. Noi prosoape si produse de folosinta zilnica – in cazul unui hotel tine de sapun spre exemplu.
  4. Curatarea podelei si inclusiv a zonelor precum manere sau intrerupatoare.
  5. Schimbare de lenjerie, in unele cazuri chiar si de draperii.
  6. Schimbarea cosului de gunoi, cu dezinfectare inclusa.

In mare parte totul suna pe cat de usor pe atat de banal. Asta pentru ca sunt lucruri pe care le faci si tu in propria casa. Diferenta apare la nivel de mentinere si asta pentru ca ceea ce faci tu fara ajutor la scara mare se numeste curatenie artificiala. Vei aspira insa daca un covor spre exemplu nu este spalat corespunzator acesta va emana particule de praf in continuare. Asadar, o firma specializata spre exemplu iti va curata si covorul implicit, fara ca acesta sa fie spalat si uscat in zile intregi. Aparatura face diferenta!

In spatii restranse curatenia este o misiune usor de indeplinit. Insa nu acelasi lucru se intampla la nivel industrial si nu numai, in zone foarte vaste. Se gasesc si solutii de acest fel. Spre exemplu suflator de aer pentru a curata praful din fata casei este doar o idee. La nivel industrial si pentru anumite suprafete curatarea inseamna nevoia de a apela la o firma de sablare. Asta pentru ca este si greu si poate si dura foarte mult timp astfel ca dotarile unei firme specializate este marele avantaj.

Indiferent la ce firma apelezi si indiferent daca este vorba de industrie, de curatare pentru cladire de birouri sau orice altceva curatenia trebuie sa fie impecabila. Asta daca doresti sa isi pastrezi o reputatie impecabila precum si rezultatul muncii de altfel. O munca bine facuta o aduce automat si o a doua oferta de gen; cert este ca in ceea ce priveste curatenia aceasta misiune este fara doar si poate de o responsabilitate imensa. Reprezinta pana la urma implicarea si caracterul, la nivel business fiind ceea ce defineste profesionalismul. Se pare ca este mai complex decat ai fi crezut, nu-ia sa?

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *