cabina dus

Pe mine vremea asta mohorata ma predispune la lene, nu stiu cum o fi pentru voi…dar tot ce as face eu ar fi sa stau undeva la caldura, cu o carte buna in mana, cu o bautura calda alaturi si neaparat o muzica in surdina, ceva de calitate, un light orchestra, poate…Si as zacea asa, citind pana la sfarsitul lumii, tot ce imi pica sub ochi…apoi as dormi si dupa iar as citi…Ce viata idilica ar fi, ce lipsa de stres, griji, zbateri, intr­o lume care alearga nebuneste dupa bani si nu cauta decat satisfactiile materiale. Am cam uitat sa privim in jur, nu mai vedem splendide si unice rasarituri sau apusuri de soare, nu mai vedem copacii infrunzind sau lepadandu­si haina, nu mai auzim pasarile cantand, ne trezim ca acum e iarna, acum e vara si nu mai remarcam schimbarile din jurul nostru decat cand ne izbim in mod direct de ele. Din cand in cand, cate o stire senzationala mai scutura automatismul instalat bine mersi in viata de zi cu zi.

Ne intalnim dupa ani cu oameni pe care ii vedem foarte rar si atunci ne multumim sa spunem in gand “vai, ce a imbatranit” sau “ia , uite la asta, parca nu are 60 de ani” si cam atat, prea ocupati cu vietile noastre, cu gandurile noastre, cu maruntisurile care ne toaca ireversibil timpul. Uitam sa simtim, sa vedem, sa iubim si, in final, sa traim…Imi amintesc o scena din filmul “Podurile din Madison County” unde tipa se indragosteste de un tip si nu il poate urma oriunde in lume doar pentru ca, de ani de zile, ea nu mai stia sa traiasca asa cum ar trebui sa traiasca orice femeie, adica iubind, ci doar sacrificandu­se pentru cei din jurul ei. Si atunci, marea iubire, picata din senin, a gasit­o speriata, neincrezatoare in fortele ei si in capacitatea ei de a iubi, nepregatita, ce mai….si a revenit, cu sfasiere, la vechiul trai anost, de dinainte, dar sigur in adormirea lui…

Si, uite asa, viata ne trage in curgerea ei cu micile dar chinuitoarele probleme. Si eu de exemplu trebuia sa fac niste shimbari prin baie, sa incerc sa dau un aspect mai…altfel. Asta presupune o prospectare asidua de piata, cautare pe net, virtualul pana la loc comanda pana gasesc ceva care sa mi placa. Sau o iau la picior prin magazine pana ma lasa nervii . Sau….folosesc experienta altora, mai bine zis a prietenilor care au facut deja in casa lor modificari de acest gen. Si-au facut recent o baie superba, cu cabina si cadite dus moderne, au schimbat totul si au dat o noua infatisare intregii case parca. Mi­-au placut obiectele sanitare pentru designul lor modern, dar am inteles ca si preturile sunt o gaselnita buna pentru ca raportul pret calitate e unul extrem de convenabil pentru client.

Si apoi dupa ce fac toate astea, numai bine o ora de lectura, intr­-o cabina cu hidromasaj, cu muzica si tot ce va spuneam mai sus….

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *