Faci haz de necaz si razi cu lacrimi. Ti se intampla asta cu o explozie de fericire incat nici nu ai putea crede. Desi tindem sa corelam plansul cu o situatie trista se intampla totusi sa fie vorba si de o reactie de fericire. Ciudat; si acesta nu este singurul exemplu de acest gen.

  • De ce plangem cand cojim o ceapa. Nu este un mit si taria sa este clar cea care provoaca lacrimarea involuntara. Insa explicatia este una cum nu se poate mai simpla. Decojind, curatind o ceapa nu vei face altceva decat sa provoci emanarea unui sulfoxid care irita ochiul. Ca urmare a acestui lucru ochiul se va chinui practic sa isi faca o bariera de protectie si sa lacrimeze. Probabil ti-ai dat seama ca lacrimezi si cand te lovesti in ochi, cand dai de praf etc.
  • De ce se trosnesc articulatiile. In acest caz tine de sunetul gazului ce se degaza. Cand oasele se comprima acest gaz dizolvat este eliberat, ceea ce rezulta intr-un sunet destul de evident. Se intampla asta si in mod repetat si ca si explicatie se refera la faptul ca dupa prima trosnitura gazul se reabsoarbe si poate fi eliberat din nou.
  • De ce se zbate ochiul. In timp ce unii ar crede ca tine de un prim semn ca urmeaza ceva rau de fapt explicatia este alta. Muschii ochilor au un mic tremurat vizibil de altfel ca urmare a oboselii si nimic mai mult. Dureaza o clipa si se poate repeta, ce-i drept un astfel de gest involuntar poate trada si semne de boala neurologica insa nu in varianta subtila de „tremurat”.

De ce avem pistrui. Unii ar crede ca tine de o mostenire genetica insa totul tine de expunerea la soare cand nu s-a folosit protectie corespunzatoare. In pantecul mamei soarele nu are cum sa patrunda, copilul  nu se naste cu asta ci o dobandeste in timp.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *