programul Scoala AltfelCredeam ca in Romania nu mai exista oameni capabili sa vina cu idei bune, dar iata ca programul „Scoala Altfel” este chiar o idee excelenta.

In ce consta programul „Scoala Altfel”? Incepand de luni si pana urmatoarea saptamana (vacanta de Paste), elevii vor merge la teatru, muzee, film, in excursii sau chiar pot organiza discutii pe teme diverse in clasa. In tot acest timp altii se duc la olimpiadele nationale. Desigur, fiecare elev isi alege forma prin care sa se manifeste in aceasta saptamana „Scoala altfel„.

Este o premiera pentru Romania pentru ca Ministrul Educatiei a hotarat ca in fiecare an in perioada premergatoare vacantei de paste, anul 2012: 2 – aprilie sa se desfasoare programul „Scoala altfe” care include cele zise mai sus.

Mai exact, acest program numit „scoala altfel” a fost creat pentru a pune in valoare talentele elevilor in afara orelor de curs. Vor fi nenumarate activitati extrascolare in domenii interesante si alese de elevi. Acum e momentul ca elevii sa arate ca nu doar scoala reprezinta un loc unde inveti lucruri interesante, ci si in excursii si expeditii diverse sau in alte activitati interesante.

Sa speram ca Ministerul Educatiei va mai veni cu astfel de programe, pentru ca in strainatate elevii au in jur de 10-20 de astfel deprograme anual pe langa faptul ca ei isi aleg materiile ce doresc sa le urmeze.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *