Încă din primul an de şcoală am avut un vis: să iau premiul întâi la sfârşit de an. Învăţat fiind de părinţi că visele se împlinesc, mi-am făcu planul, pe care să-l urmez pentru a ajunge la rezultatul dorit. Am stabilit că trebuie să învăţ temeinic în fiecare zi, pentru fiecare lecţie, atât după notiţele din clasă, cât şi din manualele respectivelor materii. Temele trebuie să le fac cu multă atenţie şi nu trebuie să las nicio problemă apărută nelămurită, pentru a nu avea lipsuri în cunoştinţele pe care trebuie să le însuşesc. Totodată, am decis să acord o atenţie specială testărilor şi verificărilor din timpul anului, deoarece în funcţie de acestea se vor stabili ierarhiile în clasă. Dar poate cel mai important angajament pe care l-am luat a fost acela de a învăţa la toate materiile, inclusiv la cele care nu-mi plac foarte mult. Am fost conştient că pentru a pune planul meu în aplicare voi fi nevoit să sacrific câteva ore din timpul meu liber. Şi joaca şi distracţia a trebuit trecută într-un plan îndepărtat. În ajutorul meu am chemat-o şi pe sora mea cea mare, căreia i-am împărtăşit visul meu. Pe loc a fost de acord să mă ajute la nevoie şi m-a asigurat că dacă voi fi suficient de silitor şi insistent visul meu va putea fi îndeplinit.

După câteva luni de la începerea şcolii, mi-am dat seama că visul meu va fi greu de împlinit, deoarece ceilalţi colegi de clasă sunt foarte bine pregătiţi. Cu toate acestea nu am cedat. În fiecare zi când am sosit de la şcoală, primul meu gând a fost să învăţ şi să-mi fac temele. Am observat că nu atât învăţatul a fost dificil, cât organizarea timpului de studiu. După o perioadă am reuşit să mă transform dintr-un elev care pierde mult timp în faţa cărţilor şi a caietelor, într-unul foarte bine organizat. Dacă nu aş fi făcut astfel nu mi-ar fi rămas timp liber pentru a practica un sport şi pentru a mă bucura de pasiunile mele.

Într-un final, motivaţia puternică pe care am avut-o şi-a spus cuvântul. După un an foarte greu, cu multă muncă şi cu efort susţinut, am reuşit. La finalul anului premiul întâi mi-a revenit. Am fost foarte bucuros şi mândru de reuşita mea, dar mai ales de faptul că am reuşit să-mi îndeplinesc visul. În acest an am aflat că visele se împlinesc atâta timp cât muncesc cu sârg şi sunt foarte motivat.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *