confort termic

Nu mai este mult si primii fulgi de nea vor fi intampinati cu bucurie de toti copiii. Zapada, alaturi de toate sarbatorile pe care le aduce odata cu ea, reprezinta intr-adevar un motiv de incantare pentru cei mai multi. Totodata, aceasta ar putea aduce ingrijorare celor care inca nu s-au pregatit cum trebuie pentru frigul iernii.

Sunt o multime de factori ce trebuie avuti in vedere pentru a avea garantia ca gerul de afara nu are nici o sansa sa patrunda in caminul calduros si primitor. Daca te numeri printre cei care incep sa se panicheze pentru ca inca nu sunt pregatiti sa intre in iarna, iata asupra caror aspecte treubuie sa iti indrepti atentia in mod deosebit.

Izolatia

Stiai ca cele mai multe pierderi de caldura sunt favorizate de o izolatie necorespunzatoare, respectiv de lipsa acesteia? Daca stii ca cea de care beneficiaza locuinta ta nu este tocmai cea mai potrivita, ar fi timpul sa iei masuri in acest sens. Uneori, chiar daca materialul in sine este calitativ, mana de lucru face diferenta si iti asigura sau nu confortul termic optim. Deci fa o revizie a acesteia si remediaza eventualele probleme.

Sistemele de inchidere – deschidere

In cazul in care inca nu beneficiezi de termopane, desi ar fi cam greu de crezut la vremea actuala, iti recomand sa ai in vedere inlocuirea lor cat mai repede. Daca deja ai si cu toate acestea tot te trezesti cu facturi uriase la intretinere, cauta un expert in reparatii care sa arunce o privire asupra lor. Este posibil ca etanseizarea sa nu se mai faca in mod corespunzator si asta sa favorizeze pierderile de caldura si acei curenti de aer rece deranjanti.

Sistemul  de incalzire

Esti multumit de modul in care functioneaza centrala ta? In cazul in care stii ca in anul precedent ti-a dat ceva batai de cap, poate acum ar trebui sa rezolvi orice problema ar avea din timp. Daca nu mai sunt sanse sa o readuci la o stare de functionare normala, este bine sa iei in calcul si varianta inlocuirii, asta daca iti permiti.

In cazul in care deja folosesti o centrala buna, dar totusi nu reusesti sa faci economiile dorite la caldura, recomandarea mea este un termostat de pe www.saluscontrols.ro. Este vorba despre dispozitivul care iti permite sa controlezi si sa reglezi temperatura din locuinta dupa nevoie si plac. Partea cu adevarat avantajoasa e ca poti comanda un model ce permite reglarea temperaturilor de la distanta. Astfel, indiferent ca stai toata ziua la serviciu sau pleci intr-o vacanta de zile sau saptamani, poti sa mentii un aer potrivit in interior si sa eviti racirea peretilor. Stii sigur cat este de greu sa incalzesti casa dupa un timp in care nu a mai fost pornita centrala.

Acestia ar fi trei factori principali ce au influenta majora in gradul de confort termic din locuinta pe timp de iarna. Este preferabil ca masurile ce ii vizeaza sa fie luate din timp, avand in vedere ca presupun o cheltuiala destul de consistenta. Macar cea legata de controlul temperaturii, in cazul in care ai deja o centrala buna, ar trebui pusa in practica. Gasesti temostatul potrivit locuintei tale si la un pret rentabil pe saluscontrols.ro.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *