pozitie corectapozitie corecta

Pozitia pe care o abordam este una foarte importanta din punct de vedere al starii de bine, de sanatate si mai apoi tinand cont de stare de bine pe care o avem. Ca si atunci cand dormim rau sau pe o singura parte si ne trezim amortiti si in timpul zilei avem aceleasi sanse de a pati astfel de lucruri.

Pozitiile pe care le adoptam sunt dupa caz o obisnuinta de la caz la caz. In primul rand tine de modul in care stam in picioare. Pe langa faptul ca a petrece prea multe ore stand in picioare inseamna o sansa in minus de a nu avea dureri de spate tine si de modul in care ne mentinem mainile, picioarele, spatele. In primul rand sa tinem cont de faptul ca a sta in picioare multe ore din zi inseamna un risc de a avrea capilarele sparte, daca avem tendinta de a sta cu bazinul spre fata cu atat mai rau facem.

Durerile de spate apar si atunci cand incercam mereu sa ne corectam si indreptam spatele. Asta pentru ca punem o tot mai mare presiune pe coloana, ceea ce duce, evident, la dureri greu de suportat. Mai ales pe fondul unor alte probleme astfel de situatii ne distrug efectiv confortul pe care il avem.

Si cand stam jos avem tendinte care nu sunt tocmai cele mai corecte. Spre exemplu stand jos credem ca a sta picior peste picioar este o pozitie eleganta. De fapt acest lucru afecteaza in primul rand circulatia sangelui. Sa nu fie cu mirare cand ti se vor sparge capilarele, cand te vei simti parca tot mai obosita de asemenea. Asa ca una peste alta acest lucru duce la o proasta oxigenare, cand nu se transporta suficient oxigen pentru intreg corpul. O pozitie mai adecvata din acest punct de vedere inseamna sa tinem picioarele pe o parte inclinate.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *