stat pe scaunstat pe scaun

Pare greu de crezut sa existe o legatura intre starea pe care o ai intr-o zi sau intr-un anumit moment cu pozitia pe care o ai insa studiile cercetatorilor din Marea Britanie arata ca realitatea este cu totul alta fata de ceea ce credem. Asadar, pana cand sa te asezi costientizeaza ca nu orice pozitie de avantajeaza.

Pentru ca in zilele noastre a sta asezat este munca de zi cu zi este greu sa ne permitem sa nu stam jos la munca. Sau poate ca obisnuinta face ca dorinta ta de lene sa te faca sa stai mai mult jos. In orice caz rezultatele sunt acelasi si tin de un ritm mai putin sanatos. Nu va fi cu mirare cand postura aceasta ne va face sa ne simtim fara energie; de vina se pare ca este incetinirea ritmului pe care il avem, cel care de altfel ne aduce si un nivel de oxigen mai mic decat in mod normal.

In lipsa oxigenului suficient pentru fiecare organ in parte intervine clar un ritm mai incet, o stare mai proasta, un nivel mai prost de randament fata de alte cazuri. Insa de aici se ajunge si la stari proaste din punct de vedere emotional. Asadar, oamenii care in mare parte muncesc stand pe scaun ajung sa vorbeasca mai mult despre stari de tristete, stari negative desi nivelul de gravitate este diferit. Cei care preferau sa stea in picioare erau mai mereu alerti in schimb.

Un astfel de caz a fost reflectat si in starile elevilor si evolutia lor. Asadar acestia aveau mai multe si mai bune rezultate fata de cei care stateau mereu pe scaun. Nu constientizam acest nivel insa exista si se amplifica cu fiecare zi in care stam tot mai mult jos.

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *