Aproape toti propietarii de feline de apartament s-au confruntat, cel putin o data, cu un obicei mai putin obisnuit la pisicilor, acela de a sari afara pe geam, indiferent de numarul de etaje de dedesubt. De altfel. Medicii veterinari ar putea spune ca poate fi vorba despre o adevarata epidemie de pisici sinucigase. Acest lucru este cauzat atat de agerimea acestor animale, cat si de neatentia proprietarilor.
Bineinteles ca se intreaba cu totii de ce pisicilor, nu le este teama de hau. Din fericire, putine sunt vietatile care sa aib un instinct de supravietuire asa de bine dezvoltat precum felinele. Aceasta tendinta sinucigasa, cum o numim, este mai degraba o exprimare statistica a unor accidente nefericite. La acestea contribuie, in mare parte, curiozitatea excesiva a pisicii, lipsa de experienta in a „evolua la inaltime” , geamurile uitate deschise si suprafetele alunecoase ori instabile pe care animalul merge la vanatoare de vrabiute ori porumbei.
Din pacate, o astfel de „excursie” in aer se termina , de multe ori, trist, in functie de suprafata pe care pisica aterizeaza si de inaltimea de la care ea plonjeaza. Exista cazuri uimitoare, in care unele dintre aceste feline au supravietuit in mod miraculos chiar daca au cazut de la etajele 9 sau 10 s au suferit doar o sperietura zdravana, insa aceste situatii sunt foarte rare.In cele mai multe cazuri, o astfel de experienta se soldeaza cel putin cu fracturi, hemoragii interne, ruperi de organe interne, soc traumatic si chiar moarte. Examinarea medicala veterinara este o urgenta si poate fi salvatoare. Se face ecografie pentru a observa hemoragiile inerne, rupturile de organe si deplasarile acestora, iar terapia antisoc si internarea pot salva viata pisicii.
Pentru a preintampina astfel de nazdravenii ale felinelor cred ca trebuia acordata intotdeauna o importanata deosebita asigurarii ferestrelor si blocarii accesului catre pervazuri, balcon, casa scarilor sau lifturi.

Avem nevoie de o casa pe masura cu brown residence, cu aceasta casa nu vom mai avea probleme cu aceste pisici. Putem incerca si astrelor residence

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *