Prodana

Prodana In articolul despre locuri de pescuit in judetul vaslui am vorbit mai degraba despre principalele balti din judet si nu din zona Barladului, oras din care sunt.

Am decis sa detaliez si locurile de pescuit de pe langa Barlad, avand in vedere ca am avut cautari pe asa ceva venind in articolul precizat mai sus.

Raul Barlad. Era clar ca o sa incep cu acesta, purtand si numele orasului. Am fost mai degraba cu mult timp in urma sa pescuiesc aici. In general se prindea peste in zona Podeni – Spital Veterinar (poligon armata). Pe apa Barladului se prindea cel mai des rapitor de mici dimensiuni, sau dimensiuni medii: porcusor, bibanas si clean. Rareori, cand barajele din nordul judetului dadeau drumu la apa, mai scapau exemplare mari de crap ce erau prinse in zona asta. In prezent, cea mai intalnita specie din raul Barlad este carasul si desigur, porcusorul.

Lacul Prodana. In trecut era o oaza de liniste si un loc unde prindeai carasei non-stop. Astazi balta s-a inverzit, pestii miros a mal, si cel mai des, o partida de pescuit aici se incheie cu circa 2-3 carasei mici. Daca apa nu era asa statuta si fiarta poate ca pestele se mai popula si mai crestea.

Balta Regie. Este proprietate privata si este aproape de Prodana. Din cate stiam, ziua de pescuit era 30 de lei si puteai prinde: caras ca la balamuc, crap (daca aveai noroc).

Balta Potcoava. Era o balta in spatele fabricii IRB, indeaproape de apa Barladului. Aici mergeam cand eram mai mic si prindeam biban frumusel, caras, rosioara, somn, avea tot felul de pesti. Balta era gratuita si avea o forma de potcoava, si, uneori aducea o masa bunicica persoanelor sarace din apropierea sa.

Barajul Rapa Albastra. Anul trecut a fost secat pentru a fi curatat si anul acesta a fost populat din nou cu peste. Din cate stiu nu este deschis pescuitului sportiv, insa, e cel mai probabil ca in 1-2 ani sa fie deschis pentru pescuit.

Alte alternative langa oras nu exista, ci doar barajele de la 20-30 km distanta de oras:

Barajul Manjesti (Barlad – Crasna – Tarzii).

Ferma pisciola Carja (Barlad – Murgeni – Carja).

Ferma pisciola Iana si lacul Iezer (Barlad – Puiesti).

De Parker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *